Diljem svijeta danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv raka

Autor: Dnevno

Diljem svijeta, danas se obilježava Svjetski se dan borbe protiv raka. Od 2019. do 2021. godine, ovaj se dan obilježava pod krilaticom “Jesam i hoću”, uz poruku da svatko osobno može učiniti mnogo kako bismo smanjili breme malignih bolesti u društvu.

Broj osoba oboljelih od zloćudnih bolesti u stalnom je porastu, što je u najvećoj mjeri posljedica povećanog očekivanog trajanja života i većeg broja osoba starije dobi u kojoj se rak češće pojavljuje, a svjetska zdravstvena organizacija predviđa da će se broj oboljelih u svijetu povećati sa 14 milijuna u 2012. godini na 24 milijuna 2035. godine.

Današnji dan se u svijetu obilježava kao jedinstvena inicijativa za borbu protiv ove globalne epidemije, a tim se obilježavanjem nastoji podići svjesnost i znanje o raku.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.