fbpx
FOTO: Guliver image, xEricaxDezonnex 54005648

‘DANAS BI ME OPTUŽILI ZA RASIZAM!’ Poznati glumac nazvao ju je ‘Kmica’, objasnio kćeri da se danas ne smije pjevati da je netko debeo. Udario po političkoj korektnosti i izazvao buru

Autor: Dnevno.hr

Zagrebački glumac Asim Ugljen se prisjetio mačke koju je našao na ulici, a koju su supruga Marta i on imali prije 14 godina te dali udomiti nakon što je njegova supruga ostala trudna. Svojom pričom mnoge je ganuo, ali i nasmijao.

“Onomad smo Marta i ja imali crnu mačkicu koju sam nazvao Kmica. Jer je bila crna i bila je mica. Svima se sviđalo ime. Bilo je to prije 14 godina. Danas bi me optužili za rasizam. A kmica znači mrak”, napisao je Asim i time pokrenuo zanimljivu raspravu u kojoj je otkrio i kako je macu našao na ulici, ali i dao udomiti zbog trudnoće supruge Marte.

“Jutros na radiju neka stara zafrkantsko ljubavna pjesma kako mu je djevojka bila “lepa i debela”. Govorim kćeri, e vidiš, danas to ne bi smio pjevat”; komentirao je jedan pratitelj.


“Kmica je starozagrebački, ak nekog smeta, ko ga je*e, a ja sam je*eni član crna*kog bratstva. Mi u Zg velimo Kmica. I to je tak. Isto kak je pe*er onaj kaj neće loptu doratfu na školsko, a ne netko tko voli dečke”, napisao je jedan Asimov pratitelj, a glumac mu je odgovorio: “Tak je. Na kvartu je normalno čovjeku reći kmico”.

Jedna se pratiteljica zapitala tko još ne zna značenje riječi kmica, a glumac je pojasnio: “Kmica je mrak, ali i hrvatski kolokvijalni prijevod riječi nigger. Barem je bio u osamdesetima”.

Mačke ga obožavaju, no Kmica je bila posebna

Potom je reagiravši na jedan komentar otkrio i da je mačku prvi put vidio na ulici. “Danas bi im mogao reći odje*ite, našli smo je ispred Konzuma”, našalio se jedan pratitelj, no nije bio daleko od istine.

“Đizs. Kakav sinkronicitet. Kao da si znao.

Priča ide ovako: igram šicu na kvartu, krenem doma i na križanju naletim na malu crnu mačkicu. Otkada znam za sebe, mačke me obožavaju, a i ja njih. Meni svaka priđe. No, kod ove je nešto bilo drugačije, ja bih joj rekao da stane, stala bi. Rekao bih joj da dođe, došla bi.
I tako sam ti ja toj maci rekao: “Idem sad do Konzuma, idi sa mnom.” Pratila me uz nogu kao pas. Došli smo ispred Konzuma, kleknuo sam i rekao joj: “Sad idem unutra, ako ćeš me pričekati tu dok se ne vratim, vodim te doma.” Ona se samo sjela na stražnje noge.  Otišao sam unutra, kupio što treba i naletio na frenda, zadržao sam se nekih 40-ak minuta.

Kad sam izašao van, sjedila je na istom mjestu gdje sam je ostavio. I čim me vidjela, dotrčala mi je. Uzeo sam je u ruke i odveo doma. Tako da sam je praktički našao ispred Konzuma.

Jedna pratitelj se uplašio da Kmice više nema, no glumac je pojasnio da je maca i danas živa. “Poklonili smo je kad je Marta zatrudnjela. Još je živa”, otkrio je.
Brada i Mrlja

Danas glumac ima dvije mačke – Bradu i Mrlju. Imena im je nadjenuo po njihovim karakteristikama. “Mrlja ima mrlju nasred nosa, a Brada ima bradu”, pojasnio je ispod jedne objave glumac.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.