fbpx
Foto: Impala studio

‘DAMIRU KEDŽI UČINJENA JE NEPOPRAVLJIVA ŠTETA’: Pjevač otkriva kako se osjeća uoči Dore, zbog optužbi o plagijatu već je poduzeo pravne korake

Autor: Tea Šojat

U subotu 11. veljače Damir Kedžo pokušati će odnijeti još jednu pobjedu na Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurovozije svojom pjesmom “Angels and Demons” oko koje se podigla velika bura u javnosti, baš kao i nedavno objavljenog spota za istu pjesmu.

Damir u spotu zapravo govori o suočavanju sa samim sobom u protekle dvije godine. “Izmjenjujući moment u kojima ljudi nemaju lice te nije poznato jesu li anđeli ili demoni otvara prostor pitanjima o dualnostima, kako individualnim tako i društvenim. U ovoj ‘igri povjerenja’ i slijepog vjerovanja osjećajima koji su očima nevidljivi, pjesma ‘Angels and Demons’ natjerat će slušatelje da razmišljaju izvan ustaljenih društvenih okvira”, izjavio je redatelj spota Luka Sepčić.

Pavle Kaplanec

Mnoge je njegova pjesma “Angels and Demons” podsjetila na pjesmu “Human”, poznati hit britanskog kantautora Rag’n’Bone Mana, a neki su ga optužili i da je riječ o plagijatu. Na optužbe je odgovorio i sam pjevač, kazavši da nikad ne bi riskirao da ga spomenuti pjevač tuži. “Nije plagijat, a i jasno je definirano što se smatra plagijatom. Po definiciji plagijat mora imati minimalno četiri ista takta da bi se uopće razmatrao kao plagijat. Moja pjesma ima duh gospela, baš kao i pjesma ‘Human’”, kazao je Kedžo ranije za Story.


Uoči same Dore, razgovarali smo s Damirom Kedžom koji nam je otkrio kako se osjeća uoči nastupa, što mu se posebno sviđa u organizaciji ovogodišnje Dore i kakva su njegova očekivanja.

*Kakav je osjećaj ponovno nastupiti na Dori? Što je drugačije, a što isto?

Osjećaj za ponovno nastupanje je odličan. Opušten sam, miran i drago mi je da sam uložio jako puno truda i kreativnosti na nastup, ali i sve pripreme prije same Dore. Rekao bih da gotovo ništa nije jednako prošlom nastupu jer sam se promijenio. Prošli put sam bio puno nervozniji i pod tremom, no u pripreme ovogodišnje Dore sam odlučio da idemo opušteno i da je ovo samo jedan od koraka u mojoj karijeri.

*Kakva su vaša očekivanja?

Nemam očekivanja, želim dati sve od sebe. To mi je najbitnije.
*Jeste li zadovoljni ovogodišnjom organizacijom? Što vam se posebno sviđa?

Jako sam zadovoljan ovogodišnjom organizacijom. Drago mi je što se stvorio šušur i što se vraća ona medijska pozornost prema Dori. Također, jako sam sretan jer postoji različitost među izvođačima i svatko će ispričati svoju priču, imati jedinstveni
performans.

Foto: Impala studio

*Kakva vam je ovogodišnja konkurencija, ima li neka pjesma koja vam se posebno svidjela?
Priznajem da se nisam previše bavio drugim pjesama. Načuo sam neke, ali smatram da za potpuni dojam trebaju i scenski nastupi tako da neću zaključivati bez potpune slike. Veselim se suboti.

*Ako odete na Eurosong, hoćete li imati drugačiju koreografiju/kostime?

Moj plan je pokazati sve na nastupu u subotu na opatijskoj pozornici. Ne razmišljam u budućnost već mi je plan fokusirati se na ono što me čeka, a to je nastup na Dori.

Čitajte više:

HRABAR POZIV NA BORBU: Damir Kedžo u spotu za pjesmu ‘Angels and Demons’ govori o suočavanju sa samim sobom u protekle dvije godine

UOČAVATE LI SLIČNOSTI? Kedžo demantirao plagiranje pa objavio spot koji podsjeća na prošlogodišnjeg natjecatelja Eurosonga

 

Autor:Tea Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.