Dalmatinska pašticada: Oduševite goste kraljicom dalmatinskog stola

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Dalmatinska pašticada, apsolutna kraljica dalmatinskog stola, sjajno je rješenje za drage goste.

Sastojci:

2 kg junetine
200 g suhe slanine
2 luka
1 korijen peršina
3 mrkve
1 korijen celera
2 režnja češnjaka
20 g pasirane rajčice
2 dl suncokretova ulja
5 suhih šljiva
5 suhih smokava
1 jabuka
2 dl crnog vina
2 žlice senfa
lovorov list, ružmarin, majčina dušica, papar, sol

Priprema:

Na tavi i malo ulja zapecite meso. Izvadite ga pa na ulju popržite sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, peršin i celer. Vratite meso i pirjajte poklopljeno oko dva sata uz povremeno dolijevanje vode i vina. Kad je meso napola omekšalo, dodajte razmućenu rajčicu, šljive i smokve te jabuku narezanu na četvrtine. Pri kraju kuhanja dodajte lovorov list, ružmarin, majčinu dušicu, sol i papar. Meso izvadite i narežite na ploške. Umak protisnite kroz sito, prokuhajte i prelijte preko mesa. Poslužite uz domaće njoke i salatu po želji.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.