Foto: Nova TV

‘DABOGDA TI SE ANDRIJA JARAK JAVLJAO ISPRED KUĆE!’ Znate li tko je i kad smislio popularnu ‘kletvu’?

Autor: Š. P.

“Dabogda ti se Andrija Jarak javljao ispred kuće” popularna je “hrvatska kletva”, a odnosi se, dakako, na činjenicu da se poznati reporter redovito javlja s lokacija na kojima su nekakve drame ili problemi.

U srpnju 2020. godine na taj se pučki fenomen osvrnuo i Jarak, i to gostujući u podcastu “Nije sve tako crno” kojeg vodi i uređuje Hamed Bangoura.

“Traje već 17, 18 godina… Pokojni Alen Balen, moj veliki prijatelj, čovjek koji je bio vlasnik i osnivač Yammat FM-a je jedanput rekao, mislim da je tad bio na Stojedinici, on je rekao ‘dabogda ti se Andrija Jarak javljao ispred kuće’ i tako je to zaživjelo, 2005. ili 2006. i otad, evo, egzistira ta kletva koja me prati gdje god dođem… Jesi čuo za kletvu? Ja kažem – koju?”, ispričao je Jarak.

“Koliko god mi ta kletva ide na živce, nekoliko puta je bilo simpatičnih situacija”, dodao je te s gledateljima podijelio jednu anegdotu u kojoj ga je ta slava izvukla od – plaćanja večere.

“U Tuzli 2014., tad su bili prosvjedi u Tuzli, Mostaru i Sarajevu , tad su palili zgrade, bili smo ja i dvije kolege snimatelja, nakon cjelodnevnog gutanja suzavca i gledanja tučnjave navijača i specijalaca, išli smo na večeru. Ja kažem, dečki, uzmite kameru sa sobom, ali je stavite na pod da se kuži da ne snimamo. Jeli smo dva sata, dvije plate mesa, ja kažem konobaru – molim vas račun. Kaže čovjek, plaćeno je. Tko je platio? Gazda. Ja kažem ne poznajem gospodina, inzistiram, dajte da platim. Zovite gazdu”, ispričao je Jarak.

“Dođe gazda. Frajer je cijeli istetoviran. ovdje ima bombu, ovdje ima ružu… Kaže meni, jarane, dobra večer… Kaže, imam dvije crvene potjernice iz Hrvatske, kad sam te vidio, mislio sam da si zbog mene tu, ali kad sam skužio da nisi, ovo je najmanje što mogu učiniti. Onda ona fora iz Kusturičinih filmova… Uzima papir i olovku i piše svoj broj. Kaže, dok si tu, bilo šta, izvolite”, prisjetio se reporter.

Podsjetimo, nakon 17 godina rada na Novoj TV, Jarak je odlučio prijeći na RTL. “Nakon 17 godina završilo je moje putovanje s Novom TV. Prošli smo puno toga na putu prema vrhu. Nova TV će zauvijek ostati dio mene. Teško je napisati što smo sve zajedno prošli, lijepe i manje lijepe trenutke, ali uvijek smo bili tu jedni za druge, hvala svim mojim kolegama na divnoj dugogodišnjoj suradnji, a sada je vrijeme za nove profesionalne izazove”, rekao je Jarak.




Pročitajte više! VEĆ SE ZNA! Otkriveno kamo odlazi Andrija Jarak: ‘Smatramo kako će naši gledatelji biti oduševljeni!’

Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.