Foto: Screenshot/YouTube

DA TI SRCE PUKNE: Glumica Vesna Pećanac, koja se hrani u pučkoj kuhinji, progovorila o teškoj životnoj situaciji

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Vijest o tome da se glumica Vesna Pećanac hrani u  pučkoj kuhinji u Beogradu, mnoge je duboko potresla, a o svojoj teško životnoj situaciji odlučila je javno progovoriti.

“Imala sam problema. Rješavala sam ih, a nisam uspijevala riješiti, sve gori i gori su izišli. Gladovali smo jako otkako je Živko otišao. Gladovali smo mi i dok je Živko bio s nama, mnogo, čak je on o tome pisao i u novinama. Da nije bilo jedne milosrdne gospođe Marine, šefice samoposluge, koja nam je krišom davala hranu, on je napisao “ja i moja obitelj ne bi imali što jesti i ne bi preživjeli”.

Prema tome, mi smo gladovali i šutili. Nekad je odlično gladovanje. Ne jedeš mnogo, jedeš manje ali dugo, dugo , dugo žvačeš”, ispričala je Vesna u emisiji Oko magazin, prenosi Nova.rs.

Progovorila je o trenutku kada je prelomila u sebi da će potražiti pomoć oko hrane. Kazala je kako je to bilo 2006. godine. Nije imala struje, vode, kuća je prokišnjavala, a djecu je trebalo nahraniti. Glumica je bila u depresiji zbog smrti, oca, majke i muža, no doživjela je ogromno razočaranje.

Naime, kako je ispričala, jednom je došla po hranu, no gospođe koja je dijelila hranu više nije bilo jer je otišla 20 minuta ranije. Kako ne bi dobila otkaz, Vesna je svima govorila da je ona zakasnila, no hranu joj nisu htjeli dati, već su rekli da se hrana koja je ostala baca. Vesna je doznala kamo se hrana nosi kako bi ju bacili, no usprkos molbi, rampu pred njom zatvorila je, kaže, zgodna žena, koja ju je svojim činom gorko rasplakala. Nije pomoglo ni što je rekla da su djeca gladna, a to im je trebao biti jedini obrok u danu.

No, usprsko depresiji, Vesna se uspjela izboriti i ne klone. Kaže, ovo što se njoj dogodilo može se dogoditi svakome, no treba ići naprijed.




U kolovozu ove godine Pećanac je dobila crnogorsko državljanstvo po odluci ministra unutarnjih poslova Crne Gore Sergeja Sekulovića. .

Glumica je veliku popularnost stekla igrajući u filmovima svog pokojnog supruga, redatelja Živka Nikolića,s kojim ima i dva sina.

“Radi se o licu čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za kulturni interes Crne Gore. Vesna Pećanac je svojim kazališnim, filmskim i televizijskim ulogama dala značajan doprinos promociji Crne Gore, njenoj kulturi i stvaralaštvu“, naveli su iz crnogorskog MUP-a na Twiteru.




Neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u Nikolićevim filmovima “Ljepota poroka” i “Čudo nevidjeno”.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.