
Pripremite savršeno pohanu mozzarellu: Neodoljivi zalogaji za ljubitelje sira
Ovaj nezaboravni klasik donosi vam okuse tradicije!
Sastojci:
50 dag mljevenog mesa po izboru
2 jaja srednje veličine
10 dag riže
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica Vegete
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
1 žlica peršina
slatka mljevena paprika
pola šalice vode
sol, papar
Umak:
0,5 l pasirane rajčice
0,5 dl ulja
3-4 žlice brašna
1 l vode
1 ravna žlica šećera
1 ravna žlica Vegete
sol, papar
Priprema:
Luk i češnjak sitno nasjeckajte, rižu skuhajte napola. U mljeveno meso dodajte rižu, usitnjeni luk, sol, Vegetu, slatku mljevenu papriku, papar, peršin, krušne mrvice, jaja i vodu. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Na ulju popržite brašno na srednjoj vatri. Kad lagano počne žutjeti, ulijte pasiranu rajčicu i dodajte vodu. Dobro izmiješajte i kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavri. Smanjite vatru te dodajte Vegetu, sol, šećer i malo papra. Kad ste dobili željenu gustoću umaka, ostavite ga da kuha na laganoj vatri. Žlicom grabite mesnu smjesu i vlažnim rukama oblikujte kuglice. Oblikovane ćufte jednu po jednu spuštajte u umak i kuhajte oko 15 minuta na srednjoj vatri. Poslužite uz pire-krumpir i salatu po izboru.
Pripremite savršeno pohanu mozzarellu: Neodoljivi zalogaji za ljubitelje sira
Napravite sami domaće ulje manga i udahnite omiljenim jelima novu svježinu!
Priča o Hrginoj konobi odjeknula, oglasio se poznati chef: ‘Zna se tko je odgovoran’
Bakina pita od jabuka: Neodoljiva mirisna slastica s mjerama na čaše