Ćufte: Sočno i mekano meso u ukusnom umaku

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Ovaj nezaboravni klasik donosi vam okuse tradicije!

Sastojci:

50 dag mljevenog mesa po izboru
2 jaja srednje veličine
10 dag riže
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica Vegete
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
1 žlica peršina
slatka mljevena paprika
pola šalice vode
sol, papar


Umak:

0,5 l pasirane rajčice
0,5 dl ulja
3-4 žlice brašna
1 l vode
1 ravna žlica šećera
1 ravna žlica Vegete
sol, papar

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, rižu skuhajte napola. U mljeveno meso dodajte rižu, usitnjeni luk, sol, Vegetu, slatku mljevenu papriku, papar, peršin, krušne mrvice, jaja i vodu. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Na ulju popržite brašno na srednjoj vatri. Kad lagano počne žutjeti, ulijte pasiranu rajčicu i dodajte vodu. Dobro izmiješajte i kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavri. Smanjite vatru te dodajte Vegetu, sol, šećer i malo papra. Kad ste dobili željenu gustoću umaka, ostavite ga da kuha na laganoj vatri. Žlicom grabite mesnu smjesu i vlažnim rukama oblikujte kuglice. Oblikovane ćufte jednu po jednu spuštajte u umak i kuhajte oko 15 minuta na srednjoj vatri. Poslužite uz pire-krumpir i salatu po izboru.

Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.