Youtube/screenshot

‘Crveni šatori’ pomažu djevojkama da prebrode mjesečnicu tijekom festivala

Autor: Hina

Crveni šatori već su popularni u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji, a sada se uvode i u Njemačkoj kako bi se djevojkama koje imaju mjesečnicu olakšao boravak na festivalima, ali i skinula stigma s prirodnog ciklusa.

Premazani crvenom bojom, šatori su posebno dizajnirani za žene koje imaju mjesečnicu i omogućuju im da se povuku iz kaosa koji prati festivale.

Za to vrijeme mogu pohađati radionice,  a na raspolaganju su im i besplatni higijenski proizvodi te piće kakvo je Bloody Mary koje imenom asocira na mjesečnicu.

“Stvaramo mjesta gdje se žene mogu okupiti”, kaže Katharina “Kaddie” Rothe  iz kreativne agencije Goalgirls sa sjedištem u Berlinu.

Festivalski šatori za mjesečnicu imaju i drugu svrhu, a ta je skinuti stigmu s menstruacije.

“Ne biste se trebali sramiti kada imate mjesečnicu”, kaže  Rothe pa dodaje “Muškarci su dobrodošli, sve se svodi na edukaciju”.

Prvi ‘crveni šator’ niknuo je na berlinskom Tech Open Air festivalu u lipnju,  a sada se takva mogućnost pruža i publici na festivalu Melt u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt te Lollapalooza u Berlinu.




 




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.