FOTO: Zeljko Vidinovic

Čola i Merlin danas su nerazdvojni, a Dinova mama ga je izbacila iz kuće na Bajram: ‘Šejtani’

Autor: Barbara Grgić

Jjedan od najvećih izvođača ovih prostora, Zdravko Čolić, nakon dvije godine svoju je publiku odlučio počastiti novim glazbenim uratkom, pjesmom “Biraj ti“. Tekst i glazbu pjesme “Biraj ti“ potpisuje glazbeni čarobnjak Dino Merlin, a riječ je o trećoj suradnji dvojce legendarnih sarajevskih umjetnika.

Nakon što su u prosincu Zdravko Čolić i Dino Merlin oduševili zagrebačku publiku zajedničkom izvedbom pjesme “Da ti kažem šta mi je”, koja je bila njihova prva glazbena suradnja objavljena na istoimenom Zdravkovom albumu 1990. godine, te nakon pjesme “Kao moja mati” iz 2006. godine, ova dva glazbena genija ponovno vode na putovanje njihovim rodnim Sarajevom.

“Biraj ti” donosi nostalgičnu priču o uspomenama i sjećanjima na staru ljubav koja se vraća, a o čijoj sudbini odlučuje upravo ona, žena koju autor naziva Jelena.

Dinova mama je Čolu svojevremeno izbacila iz kuće

Podsjetimo, prijateljstvo ova dva glazbena virtuoza seže još u predratnu Jugoslaviju, a iz tog je vremena i jedna, sad već kultna, anegdota.

Naime, Edin Dervišhalidović jednom je prilikom otkrio kako njegova majka nije bila preoduševljena kad je na Bajram u svoju kuću doveo Gorana Bregovića i Zdravku Čolića.

Zdravko Čolić snimio novu pjesmu, Merlin odigrao ključnu ulogu: ‘Brutalna je’
“Rado se sjećam te anegdote, koja mi tada nije bila ni draga, ni kao anegdota. Iako potpuno razumijem svoju majku. Trudila se meni i mojoj sestri da bude i otac i majka, da nas izvede na pravi put, a umjetnici su uvijek slovili za vjetropire koji žive od danas do sutra, a ona je za nas oboje željela siguran i ugledan posao. Kao što svaki roditelj želi za svoje dijete. Kad sam joj ponosno predstavio naše goste, Čolu i Bregu, ona je samo kratko prokomentirala: Šejtani (vragovi), kao i ti”, ispričao je Dino koji je s Čolom ostao veliki prijatelj.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.