
RIŽOTO CARBONARA: Posebno kremasto jelo koje osvaja izgledom, mirisom i okusom
Jeste li ikad kao dijete jeli domaću čokoladu? Zasigurno niste nikad zaboravili taj okus, jer to je jedna od najboljih čokolada koje smo ikad probali! Prisjetite se čarobnih okusa djetinjstva uz čokoladne kockice od kojih će mirisati cijeli dom!
SASTOJCI:
300 g čokolade za kuhanje
150 g nugata
ribana korica 1 naranče
2 žumanjka
60 g margarina ( izvorno Zvijezda stolni namaz za kuhanje i pečenje)
100 g šećera u prahu
kakao prašak
PRIPREMA:
Sitno nasjeckajte čokoladu i nugat, zatim ih zajedno otopite nad parom.
Omekšani stolni namaz pjenasto izlupajte sa žumanjcima i prosijanim šećerom. U smjesu primiješajte ribanu koricu naranče.
Plitki lim, visok 2 do 3 cm, obložite aluminijskom folijom. Djelomično ohlađenu smjesu čokolade i nugata primiješajte masi s stolnim namazom pa sve dobro promiješajte.
Gotovu smjesu istresite u obloženi lim, poravnajte površinu, zatim kolač ostavite 2 sata u hladnjaku da se stvrdne.
Naposljetku kolač izvadite iz lima, skinite aluminijsku foliju i toplim ga nožem narežite na kockice jednake veličine te ih uvaljajte u prosijani kakao.
RIŽOTO CARBONARA: Posebno kremasto jelo koje osvaja izgledom, mirisom i okusom
RASKOŠNA TAVA: Pržene šnicle s povrćem u bijelom vinu za savršenu večeru
ŠKAMPI NA BUZARU: Lagana, niskokalorična delikatesa koja se vrlo jednostavno priprema
KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Tradicionalna poslastica za svačije nepce!