FOTO: Pixabay

ČITAV ŽIVOT OVO RADITE KRIVO! Ne sjeckajte peršin nožem: Ovo je pravi način kako da ga obradite

Autor: I.Br.

Mali kulinarski trikovi nešto su što ‘zlata vrijedi’, a neki nas zaista iznenade.

Na primjer, jeste li znali da sjeckanje peršina i začinskog bilja nožem nije baš najbolja opcija? Naime, peršin i začinsko bilje koje vam je potrebno prilikom kuhanja, puno je bolje sjeckati škarama, a ne nožem. Ako sjeckate škarama, ‘buketić’ bilja ostat će vezan te ćete moći uzeti količinu koja vam je zaista potrebna, dok ćete ostatak moći spremiti.

Želite li pak zamrznuti svoje začinsko bilje, podijelite ga na gomilice i svaku spustite u kipuću vodu na nekoliko sekundi. Kada izvadite začinsko bilje iz vode, stisnite prstima da biste ga ocijedili, spakirajte ga u vrećicu te stavite u zamrzivač.

Time ćete mu sačuvati okus, te ćete ga moći koristiti u bilo koje doba godine.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.