YouTube/Screenshot

CIJELA JUGOSLAVIJA SLINILA JE ZA NJEZINIM DEKOLTEOM: Poginula je u teškoj nesreći obavijenoj velom tajne…

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Priča o nikad prežaljenoj Silvani Armenulić i danas intrigira nove, mlađe generacije, a bila je diva svog vremena, pjevačica kultnih sevdalinki koje se i danas vrte na brojnim postajama i to ne samo u njezinom Doboju, Bosni i Hercegovini.

Njezin život je bio kratak, ali prepun uzbuđenja, kojih uistinu nije nedostajalo. Mlada Zilha Barjaktarević je sa samo šesnaest godina uzela umjetničko ime Silvana i počela pjevati po sarajevskim kavanama.

Rođena je upravo na današnji dan 1939. godine, a njezin turbulentan život okončao se 10. listipada 1976. godine na autocesti Beograd – Niš kad se vraćala s jednog koncerta. Osim Silvane, preminula je tad i njena sestra Mirjana Barjaktarević, ali i tadašnji ravnatelj Narodnog orkestra RT Beograd Rade Jašarević.

Nemoguća karijera

Ford Granada zaletio se pri brzini od 150 kilometara u kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera. Automobil je bio u potpunosti smrskan, bio je to šok za cijelu Jugoslaviju. Nikad do kraja nije istražena nesreća u potpunosti, ostala je obavijena velom tajne…

Pjevačica je bila u braku tada s tenisačem Radmilom Armenulićem kojeg je upoznala 1959. godine prilikom nastupa u Grand Casinu u Beogradu. Vjenčali su se dvije godine kasnije, a početkom siječnja 1965. rodila im se kći Gordana.

Za Silvanom je, također, ludovao legendarni pjevač Toma Zdravković, kojem je navodno, upravo ona pomogla na početku karijere.




Legenda kaže da su se Silvana i Toma upoznali tako što ga je, tada 19-godišnja pjevačica, srela promrzlog na klupi u Leskovcu, a nakon što joj je on priznao da voli pjevati, odvela ga je na svoj nastup. I sama je tada bila ne početku karijere, a Tomi je pomogla da se probije.

Upoznala ga je sa svim važnim ljudima, pronalazila mu poslove, a on je upravo njoj napisao pjesmu ‘Šta će mi život bez tebe dragi’ koja je postala jedan od njezinih najvećih hitova.

Ljubav mu ipak nije bila uzvraćena, barem ne onako kako se nadao. ‘Silvana, neću ti doći na svadbu, zato što sam je malo drugačije zamišljao’, rečenica koja je pogodila sve gledatelje filma o Tomi Zdravkoviću, a dogodila se kada je pjevačica Tomu pozvala na svoje vjenčanje.




A kakva je bila faca u bivšoj državi, dovoljno govori i jedna kultna izjava Perer Zlatara, poznatog novinara, a koju je dao u intervjuu za Globus.

“Čim bi naklada malo pala ispod 360 tisuća, stavio bih na naslovnicu Silvanu Armenulić s dubokim dekolteom”.

“Silvana Armenulić stalno je dolazila k meni, u redakciju, jer je snimala film kod Fadila Hadžića. Raja je šizila za njom. Ona je bila nepogrešiva za naslovnu stranicu, s tim svojim dekolteom, i uvijek je prolazila. Naslovna stranica je, znate, izlog u dućanu, ona prodaje novine. Sa Silvanom sam se i privatno družio, imao sam jako fini odnos s njom, bila je sjajna osoba.”, govorio je o njoj.

Jedna velika diva koja je rođena na današnji dan, a koja je doživjela veliku tragediju. Ipak pamti se njezino ime, tako će i ostati…

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.