Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX

Cetinskom su nedavno zabranili koncert, a sad mu je stigao novi udarac iz Sarajeva

Autor: I.D.

Pjevač Tony Cetinski trebao je nastupati u Sarajevu za 40. godišnjicu obilježavanja početka Zimskih olimpijskih igara, koncert je, 10. veljače, trebao biti ispred Vječne vatre. Međutim, Cetinskom je koncert otkazan. Da bi stvar bila zanimljivija, Tony je bio nominiran za titulu počasnog građanina Sarajeva, no prijedlog je odbijen.

Vijećnik Adi Škaljić iz stranke Naša rekao je za Klix da je predložio Cetinskog zbog njegovih značajnih doprinosa Sarajevu. “Od prvog poslijeratnog koncerta u Sarajevu nakon kojeg su on i njegov bend uhićeni i razmijenjeni kao ratni zarobljenici, zatim snimanja spota u Sarajevu za pjesmu ‘Prah i pepeo’ u kojem su prikazana stradanja u Sarajevu, pa sve do novca koji je donirao za rad Roditeljske kuće, dovodio goste da pjevaju djeci itd”, kazao je Škaljić.

Međutim, prijedlog nije dobio podršku Komisije za imenovanja. Prema saznanjima spomenutog medija, nije bilo prigovora na Cetinskog, ali mnogi smatraju da bi bilo neprimjereno dodijeliti titulu počasnog građanina Grada Sarajeva hrvatskom pjevaču u ovom trenutku. To je posebno naglašeno nakon nedavnog otkazivanja njegovog koncerta u Sarajevu povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara zbog sporova lokalnih institucija oko financiranja.

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Drama oko Cetinskog i Sarajeva

Podsjetimo, kako su domaći mediji pisali, navodno je gradonačelnica negodovala, u priči oko koncerta Tonyja za godišnjicu Olimpijskih igara, kod odabira izvođača jer je u javnosti imala kritike zbog Nove godine i izvođača koje je birala. “Odbor joj je tad objasnio kako oni nemaju veze s izborom izvođača te da je njihova jedina obaveza odabrati projekte koji će ući u program. Nakon što je Odbor prihvatio da koncert uđe u program, poslan je dopis Ministarstvu kulture sa zahtjevom za prijenos sredstava. Vlada Kantona je prebacila novac Gradu”, kazao je izvor za 24sata.

No kako je Stage Production tvrtka, a ne javna ustanova, nije se mogao prijaviti na Javni poziv za sufinanciranje već je samo trebao dostaviti zahtjev za pokroviteljstvo. “Nakon toga iz kabineta gradonačelnice zovu Stage da hitno dostave Zahtjev za pokroviteljstvo na osnovu kojeg je trebalo napraviti Ugovor i prebaciti novac”, kazao je izvor te dodao: “Gradonačelnica ima obavezu zbog iznosa koji prelazi 25.000 KM predložiti Gradskom vijeću Odluku o pokroviteljstvu. Nakon što Vijeće usvoji Odluku, potpisuje se ugovor sa Stageom. Stage je zahtjev dostavio, a isti dan kreće pritisak na Gradsko vijeće da netko drugi bude predlagatelj Odluke o pokroviteljstvu.”

Srpkinja muškarce ostavlja bez daha kada saznaju čime se bavi: ‘Život je ljepši nego u Beogradu’
O cijelom slučaju oglasio se i sam pjevač: “Mislim da organizator ima razloge i elemente za tužbu. Ja se osobno neću baviti gradonačelnicom ni njenom frendicom influencericom. Imam pametnijeg posla. A Sarajevo i ja ostajemo u još snažnijoj vezi nego ikada ranije i jednom ćemo to i koncertom dokazati.”
Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.