Čehok: ‘Kontinentalna Hrvatska je jednako važna za turizam kao i Jadran’

Autor: Dnevno.hr

Danas je u Varaždinu počeo 23. Međunarodni sajam ”Priroda, lov, ribolov, turizam” koji će biti otvoren do nedjelje pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije. Govorom dobrodošlice prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a uzvanicima su se obratili i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, Maja Šimenc iz tvrtke DMK Vall 042, tajnik Sportsko ribolovnog saveza Varaždinske županije Marijan Kolednjak i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak.

”Varaždin je oduvijek poznat kao sajmeni grad, a sajmenu ponudu uvelike obogaćuje ovaj sajam Prirode, lova, ribolova, turizma. Važno je istaknuti da ovo nije samo sajam koji nudi izlagačima priliku da pokažu što nude, nego sajam koji je uspio u ovih dvadesetak godina učiniti ono što bi sajmovi inače trebali – educirati, posebno djecu, stoga me jako veseli što smo već na otvorenju imali pet autobusa školske i vrtićke djece”, rekao je gradonačelnik Čehok.

Nadodao je kako je jednako važno upoznati građane sa svime što priroda nudi pa se tako, upravo na ovom Sajmu, može saznati kakvih sve ribljih i životinjskih vrsta ima. Najmanje što Grad i Županija mogu napraviti jest da podržavaju ovakve sajmove u kojima se, osim lova i ribolova, ističu priroda i turizam te se tako prezentira kako Kontinentalna Hrvatska ima svojih turističkih aduta vezanih uz prirodu, a ne samo Jadran na koji se hrvatski turizam primarno orijentira.

Radimir Čačić je istaknuo kako 23. izdanje Sajma govori da se radi o vrlo ozbiljnoj manifestaciji i izrazio je zadovoljstvo što je Sajam dosegao dimenziju koja može iskoristiti fantastičan prostor Gradske sportske dvorane.

Maja Šimenc iz tvrtke DMK Vall 042 te je istaknula kako je puno godina i uloženog truda od strane svih onih koji su kreirali ovaj Sajam da bi danas postao, uz to što je najstarija, i najveća manifestacija vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj.

”Lovci i ribolovci jednom godišnje, ovdje na Sajmu, susreću se kako bi izmijenili iskustva. Samim time cilj Sajma postignut je i ispunjen, ali zadnjih godina stavljamo naglasak na jedan drugi cilj, nimalo manje bitan, a to je edukacija i razvoj svijesti o važnosti prirode i njene zaštite. Želja nam je razvijati Sajam dodatno i u tom smjeru, a prepoznavanju Sajma kao vrijednog edukativnog sadržaja svjedoči i organizirani dolazak škola i vrtića u sve većem broju, što nas izrazito veseli”, rekla je Šimenc.

Autor:Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.