Foto: Unsplash/Vladimir Soic

Časna sestra utjerala strah u kosti učenicima, kritizirala jednu stvar: ‘To je prizivanje vraga’

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Obrazovanje u osnovnoj školi često sa sobom nosi dosta zgoda i nezgoda koje se dugo pamte. Jedna od takvih sasvim lako bi mogao postati sat vjeronauka u dubrovačkoj Osnovnoj školi Lapad, gdje je časna sestra svojim učenicima utjerala strah u kosti.

Naime, kako piše Dubrovački dnevnik, tijekom jednog sata vjeronauka časna sestra je rekla kako pripadnici hinduizma i budizma prakticiranjem joge prizivaju vraga.

Povela se i rasprava

Budući da se radi o sve raširenijem obliku vježbanja, ova izjava izazvala je strah kod onih učenika koji ju također prakticiraju. Situacija je eskalirala raspravom koju su poveli učenici, koji ovakvu stvar sigurno nisu očekivali čuti na satu vjeronauka.

Foto: Pexels

U sve su se uključili i roditelji čija djeca su se prepala. Oni su za dubrovačke medije rekli kako je spomenuta časna učenike pitala tko od njih ide na jogu, uz oštru napomenu kako kršćani to nikako ne bi smjeli prakticirati.

Savjetuje spaljivanje hinduističkih predmeta

No ni izjave nekolicine učenika kako ih joga čini sretnima nisu umirile časnu. Naprotiv, na to im je napomenula kako je jedna njena prijateljica svojedobno pohađala jogu, da bi kasnije počinila samoubojstvo. Prema njoj, sve hiduističke predmete u kući treba spaliti a ne baciti, jer ako se bace iz njih će izaći duh.

Svećenik upozorio na ono što se događa u pozadini ovih dana: ‘Rast će demonska aktivnost’
Zbog ovog kontroverznog predavanja roditelji su se pobunili i zatražili sastanak s ravnateljicom. Iako o sastanku informacija trenutno još nema, navodno je u tijeku službeni postupak ispitivanja okolnosti i detalja cjelokupne situacije.

Podsjetimo, ova staroindijska disciplina već je bila predmetom brojnih rasprava. Nedavno je tako provedeno istraživanje prema kojemu prakticiranje joge ublažava menstrualne simptome, a brojni svećenici ovu disciplinu i dalje kritiziraju povezujući je sa vragom i paklom.
Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.