Cannelloni punjeni špinatom i svježim sirom: Oduševit će vas bogata aroma popularnog jela

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Cannelloni su omiljeni u mnogim kuhinjama diljem svijeta zbog svoje bogate arome i gotovo bezbroj mogućnosti punjenja raznim nadjevima. U nastavku donosimo recept za ukusne cannellone punjene špinatom i svježim sirom.

Sastojci:

250-300 g cannellona
250 g svježeg sira
500 g špinata
1 glavica luka
sol i papar
150 ml vrhnja za kuhanje
250 g topljenog sira

Priprema:

Nasjeckajte špinat na komadiće i ocijedite višak tekućine ako postoji. Nasjeckajte luk i kratko ga popržite na maslinovu ulju. U tavu s lukom dodajte špinat i začinite ga paprom i solju. Maknite s vatre. U špinat umiješajte svježi sir i napunite cannellone. Premažite uljem posudu za pečenje i posložite napunjene cannellone. Prelijte ih vrhnjem za kuhanje i rasporedite po njima naribani topljeni sir. Pecite 25 – 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.