Britanska kraljica odlikovala Colina Firtha

Autor: hina

Colini Firth je proglašen časnikom Reda Britanskog Carstva, što će mu možda pružiti prigodu da upita kraljicu što misli o filmu Kraljev govor u kojem glumi njezina oca.

Britanska kraljica Elizabeta odlikovala je britanskog glumca Colina Firtha koji u filmu “Kraljev govor” glumi njezina oca, kralja Georga VI., po popisu nagrađenih koji se tradicionalno objavljuje uoči proslave njezina rođendana.

Film je u veljači dobio Oscara za najbolji film, a Firth koji glumi kralja Georga VI. zvanog Bertie, dobio je Zlatni globus za najboljeg glumca, nagradu koja prethodi dodjeli Oscara u Hollywoodu.

Firth je ulogom kralja Georgea VI. ostvario sjajnu ulogu, ocijenili su i kritika i gledatelji.

Colini Firth je proglašen “časnikom Reda Britanskog Carstva”, što će mu možda pružiti prigodu da na svečanosti uručenja odličja upita kraljicu što misli o filmu.

Na popisu odlikovanih koji je Buckinghamska palača objavila u subotu, su i pjevač Bryan Ferry te pionir medicinski potpomognute oplodnje i dobitnik Nobelove nagrade Robert Edwards, “otac” malene Louise Brown, prvog djeteta iz epruvete, rođene 1978.

Popis odlikovanih tradicionalno se objavljuje uoči rođendana britanske kraljice koji se službeno obilježava u lipnju, na prigodnoj svečanosti pod nazivom “Pozdrav bojama” (“Trooping the colour”). Kraljica je inače rođena 21. travnja, a ove godine će navršiti 85 godina.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.