Foto: Marko Todorov / CROPIX

Boris Novković nikad nije saznao kuda idu izgubljene djevojke pa smo pitali Chat GPT

Autor: Barbara Grgić

Boris Novković jednom je prilikom otkrio kako je nastala pjesma o Tamari, odnosno pjesma naziva “Kuda idu izgubljene djevojke”.

“Pjesma je nastala jednostavno, tad sam bio klinac, tinejdžer, imao sam 17 godina. Napravio sam pjesmu, ali sam imao problem s tekstom jer sam tad pisao sve pjesme na engleskom. Nazvao sam prijatelja koji mi je došao pomoći i skupa smo sjeli. Uzor nam je bio jedan prijatelj koji je doživio jednu tragičnu ljubav za zaista jednom Tamarom i tako je nastao tekst”, otkrio je Boris.


‘Ta pjesma u sebi ima magiju’

Ispričao je i kako mu nikada nije dosadilo izvoditi “Tamaru”.

“Nije mi dosadilo izvoditi pjesmu ‘Kuda idu izgubljene djevojke’, ima ona neku magiju, to je ono što se izvođačima dogodi u karijeri da imaju tu jednu pjesmu koja je njihova osobna karta, ali ne u nekom lošem smislu. Ta pjesma ima tu magiju u smislu da klinci koji imaju 6,7 godina znaju tekst, a nisu ni bili u planu kad je izašla”, otkrio je Boris.

Kontroverznom Braci sa Srebrnjaka uspjeh ‘duguje’ Boris Novković, ali i još jedan poznati glazbenik

AI: ‘To je pitanje koje potiče na razmišljanje’

S obzirom na to da Boris nikada nije saznao kuda idu izgubljene djevojke, odlučili smo to pitanje postaviti umjetnoj inteligenciji.

“Pitanje ‘Kuda idu izgubljene djevojke?’ često se povezuje s knjigom i istoimenim filmom ‘Kuda idu izgubljene djevojke?’ autorice Alice Munro. Ovaj naslov se obično koristi kao simbolički izraz za različite oblike traženja i istraživanja identiteta ili svrhe u životu. Svaka izgubljena djevojka može predstavljati osobu koja se osjeća izgubljeno, koja traži svoje mjesto ili svrhu u svijetu”, napisao je Chat GPT.
SVI BRAKOVI BORISA NOVKOVIĆA: Na vječnu ljubav zaklinjao se četiri puta, a vjerojatno će i peti jer od ljubavi ne odustaje!

“Odgovor na pitanje ‘Kuda idu izgubljene djevojke?’ ovisi o kontekstu i osobi koja ga postavlja. Svaka osoba može imati svoj jedinstven put i svoj način pronalaska vlastitog smjera u životu. To može uključivati traženje unutarnjeg mira, otkrivanje strasti, postizanje osobnih ciljeva ili bilo što što osoba smatra važnim za vlastiti razvoj i sreću.

Ako konkretno pitate o knjizi ili filmu “Kuda idu izgubljene djevojke?” autorice Alice Munro, radnja se fokusira na likove i njihove životne priče te istražuje teme kao što su odrastanje, identitet, obitelj i ljubav.

U svakom slučaju, to je pitanje koje potiče na dublje razmišljanje i razmatranje vlastitog puta u životu”, piše AI.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.