
Sladoled za hladnije dane: Spoj vanilije i zanimljivih začina za idealan blagdanski ugođaj
Bogato varivo s kobasicama je ukusno, toplo jelo na žlicu, savršeno za hladnije dane. Napunite se energijom u trenu!
Sastojci:
4-6 kobasica
2 žlice maslinova ulja
1 luk, sitno nasjeckan
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 mrkve, narezane na kolutove
2 krumpira, narezana na kockice
2 šalice kuhane leće
4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
1 lovorov list
1/2 žličice crvene mljevene paprike (po želji)
sol i papar
svježi peršin
Priprema:
Najprije pripremite kobasice. Ako su suhe, možete ih prije upotrebe skuhati u vodi 5-10 minuta kako biste ih omekšali. Zatim ih narežite na kolutove. Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte narezane kobasice u lonac i pržite ih nekoliko minuta dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Dodajte narezane mrkve i krumpire te nastavite pržiti još nekoliko minuta. Dodajte kuhanu leću u lonac i promiješajte sve sastojke zajedno. Ulijte pileći ili povrtni temeljac u lonac i dodajte lovorov list. Pustite da juha prokuha. Smanjite vatru i pustite juhu da lagano kuha 20-25 minuta ili dok povrće ne omekša i okusi se ne sjedine. Po želji, dodajte crvenu papriku te sol i papar po ukusu. Poslužite vruće posuto peršinom.
Sladoled za hladnije dane: Spoj vanilije i zanimljivih začina za idealan blagdanski ugođaj
Rade li bolju rakiju Hrvati ili Srbi? Popularna stranica dala je odgovor
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka