fbpx
Foto: Promo

BLIŽI SE 18. NOĆ MUZEJA: Ove lokacije ne želite propustiti, Muzej likovnih umjetnosti pripremio bogat program

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Muzej likovnih umjetnosti priprema zanimljiv i bogat program povodom obilježavanja 18. Noći muzeja. Noć muzeja tradicionalna je manifestacija u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, a ovogodišnja se održava pod temom „Muzeji su važni“.

Program započinje u petak, 27. siječnja u 18:00, a završava u subotu, 28. siječnja u 01:00 sat. Noć muzeja u Muzeju likovnih umjetnosti održava se uz aktualnu izložbu 28. slavonski biennale: Nove paradigme sreće – od osječke dade do suvremenog kaosa.

Izložba je postavljena na nekoliko lokacija u gradu Osijeku (Muzej likovnih umjetnosti, Galerija Waldinger, Kulturni  centar, Galerija Knifer i Eurodom, stoga će aktivnosti biti na svim navedenim lokacijama.


Program sadržava interaktivne postaje za posjetitelje, glazbeni program, performans i otvorenje izložbe učeničkih radova kao popratni program navedene aktualne izložbe pod naslovom Slavonski biennale – Gen Z.

Foto: Promo

PROGRAM:

18:00 – 01:00

28. SLAVONSKI BIENNALE – Aktualna izložba 28. slavonski biennale – Nove paradigme sreće od osječke dade do suvremenog kaosa otvorena je osim u Muzeju likovnih umjetnosti i na nekoliko lokacija u gradu; Galerija Knifer, Kulturni centar/Galerija Kat, Galerija Waldinger, Eurodom, Gajev trg.

IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA – otvorenje izložbe SLAVONSKI BIENNALE GEN Z/ DODJELA NAGRADA/
Slavonski biennale – Gen Z likovni je i prezentacijski program koji se održava po prvi puta i to kao popratni program 28. slavonskog biennala. Ostvaren je u obliku izložbe koja prezentira likovne radove, učenicima/ autorima koji se možda po prvi puta ostvaruju u ovakvom ambijentu, no svakako prvi puta u okviru ovog programa i u prostoru Muzeja likovnih umjetnosti.

SOLARPUNK FUTURES
U sklopu aktualne izložbe posjetiteljima se nudi mogućnost igranja društvene igre Solarpunk Future, koja je ujedno i rad umjetničkog kolektiva Solarpunk Surf Club. Aktivnost se održava u Muzeju likovnih umjetnosti.
18:00 – 19:30

RADIONICA RECIKLIRANE POEZIJE I IZRADE FANZINA
Radionica se tematski naslanja na aktualnu izložbu Muzeja likovnih umjetnosti 28. slavonski biennale – Nove paradigme sreće – od osječke dade do suvremenog kaosa. Cilj radionice je interaktivno upoznati polaznike s pojmom dadaizma u književnosti, odnosno poeziji koji se bez direktne veze počinje primjenjivati i kroz fanzin, kao jedan od (mnogih) odjeka tog avangardnog pokreta. Prijave za radionicu su obvezne. Aktivnost se održava u Muzeju likovnih umjetnosti.

20:00 – 20:30
PERFORMANS MAJA BOJANIĆ
Maja Bojanić na aktualnoj izložbi 28. slavonski biennale, izlaže rad pod nazivom Strop Sikstinske kapele, sv. II / The Sistine Chapel Ceiling, Vol. II, 2,22 prostorno specifična intervencija, muzejski audiovodič, dokumentacija / site-specific intervention (audio museum guide, documentation), a u Noći muzeja održat će performans s Ninom Goropečnik, Tijom Čiček i Tinom Tomšič. Aktivnost se održava u Muzeju likovnih umjetnosti.

20:00 – 22:00

RADIONICA 3D OLOVKOM
U suradnji s Centrom tehničke kulture Osijek, ZTK Grada Osijeka, Ida Đurkić održat će radionicu za posjetitelje koji će biti u mogućnosti stvoriti vlastite prostorne radove pomoću 3d olovke i filamenta.

20:30 – 00:30

KONCERT
Koncert osječkih jazz glazbenika u prostoru Muzeja likovnih umjetnosti.

AKTIVNOSTI U SKLOPU IZLOŽBE 28. SLAVONSKI BIENNALE (18:00 – 01:00)

Virtualni book – slavonski autori na Slavonskom biennalu
Svijet u muzeju – interaktivna mapa
Ambijent u prostoru – aktivnost inspirirana radom Jake Babnika
Sreća u križaljci – aktivnost inspirirana radom Tomislava Pavelića
Asocijacije – aktivnost inspirirana radom Ivone Pupačić
Film – Jednom ćemo gledati noć muzeja 2023 – aktivnost inspirirana radom Tome Savića Gecan
Make a mountain of positive thoughts – aktivnost inspirirana radom Wesleya Johna Fouriea

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.