foto:Facebook

BLAŽENKA DIVJAK ODUŠEVILA STOTINE: ‘Na današnji dan mi smo posvojili našu kćer Martu’

Autor: Dnevno

Bivša je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak čestitala je Dan žena posebno ženama s invaliditetom i onima koje brinu o djeci s invaliditetom, ali i udomiteljicama, kao i majkama koje su svoju djecu posvojile.

Istaknula je kako je danas važan dan za nju osobno iz dva razloga, a jedan od njih je što je na današnji dan prije 22 godine posvojila svoju kćer Martu.

“Sretan Međunarodni dan žena svim ženama, a posebno ženama s invaliditetom i ženama koje brinu o djeci s invaliditetom! Sretan Dan žena svim majkama i njihovim kćerima, bez obzira jesu li ih njihove majke rodile ili posvojile! Sretan Dan žena i svim udomiteljicama!

Pokažimo, i mi žene i muškarci, da imamo empatije i razumijevanja i dajmo kao društvo konkretnu podršku onima koji su ranjivi i onima koji o njima vode brigu. Pokažimo i da prihvaćamo različitosti, da ljudima koji su drugačiji ne šapućemo iza leđa, već da ih podržavamo u njihovim potrebama i ambicijama.

Danas je za mene važan dan iz dva razloga.

Na današnji dan prije 22 godine mi smo posvojili našu kćer Martu i ona je prvi puta došla s nama doma. Danas je Marta odrasla i jedna je od voditeljica inicijative #moramovamnestoreci koja se bavi problemima “nevidljive djece u sustavu”, djece u domovima i onima koji žive u neodgovarajućim uvjetima.

Danas je rođendan Svenu, koji je dijete s invaliditetom u mojoj široj obitelji i kojeg svi neizmjerno volimo.




U prilogu: fotografija na kojoj smo Sven i ja kada je Sven bio beba (hvala njegovim roditeljima što su dozvolili da upotrijebim fotografiju) i fotografija Marte i mene prošle godine za njezin rođendan (Marta je tu već vrlo odrasla, pa sam i nju pitala za dozvolu za objavu)”, napisala je bivša ministrica, te objavom oduševila stotine žena.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.