Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Besplatnom kavom i barističkim natjecanjem Franck obilježio Međunarodni dan kave

Autor: Dnevno.hr

U društvu partnera i prijatelja, Franck je prvog dana listopada u zagrebačkom Johann Francku obilježio Međunarodni dan kave. U šalici ovog vrhunskog toplog napitka uživala su i brojna poznata lica među kojima su bili glazbenik Marko Tolja, poznate voditeljice Marijana Batinić i Korana Gvozdić, hrvatski stand up komičar Ivan Šarić, nositelj olimpijskog zlata u jedriličarstvu Šime Fantela te mnogi drugi.

U sklopu eventa održano je i barističko natjecanje u skladu s pravilima Speciality Coffee Association (SCA), krovnog međunarodnog stručnog udruženja industrije kave, a finale je okupilo 10 najboljih barista iz regije. Najbolja baristica je Petra Gracin, drugo mjesto osvojio je Marko Podbrežnički, dok je treće mjesto pripalo Antoniu Švobu.   

Zanimanje barista sve je popularnije, a iznimne vještine i znanja koja su potrebna kako bi se ovo zvanje usavršilo, iziskuju dugogodišnje iskustvo i kontinuirano educiranje. Stoga je pokrenuta i specijalizirana Franck akademija u sklopu koje Franck baristi educiraju ugostiteljsko osoblje, a osmišljena je kako bi ugostiteljima omogućila najbolje zaposlenike koji su predani radu i izučavanju novih metoda pripreme toplih napitaka te praćenju globalnih trendova.

Međunarodna organizacija za kavu 2015. godine je službeno proglasila prvi listopada danom crnog napitka, čiji je cilj istaknuti važnost kvalitete kave od zrna do šalice te educirati potrošače diljem svijeta. Franck na svemu tome aktivno radi kroz svoje poslovanje te putem društva International Coffee Partners.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.