Banderas imenovan UN-ovim ambasadorom dobre volje

Autor: hina

Španjolski glumac zauzimat će se za promicanje ženskih prava, zaštite okoliša i globalne borbe protiv siromaštva, kao i za druge ciljeve poput univerzalnog obrazovanja, te borbe protiv nepismenosti i smrtonosne bolesti.

Španjolski glumac Antonio Banderas imenovan je u srijedu UN-ovim ambasadorom dobre volje, a njegov će zadatak biti promicanje ženskih prava, zaštite okoliša i globalne borbe protiv siromaštva.

Banderasa je ambasadorom dobre volje imenovao UN-ov program za razvoj (UNDP), rekla je direktorica programa Helen Clark. Ona je dodala da će se Banderas zauzimati i za druge ciljeve poput univerzalnog obrazovanja, te borbe protiv nepismenosti i smrtonosnih bolesti.


“UNDP je zadovoljan jer se Antonio pridružio našoj skupini ambasadora dobre volje. Njegovo zauzimanje za one koji nisu povlašteni čini ga savršenim zagovarateljem naše organizacije”, rekla je Clark.

Banderas je naglasio da je važno mobilizirati sve napore kako bi se pobijedilo siromaštvo. -Siromaštvo nam uskraćuje potencijal koji imamo kao ljudska bića, sprečava nas da budemo ono što jesmo – rekao je Banderas.

– Stoga je važno mobilizirati sve naše napore kako bismo ga pobijedili, osobito danas kad imamo znanje i resurse potrebne za to – rekao je poznati španjolski glumac.

Među UNDP-ovim ambasadorima dobre volje nalaze se i nogometaši Didier Drogba, Ronaldo i Zinedine Zidane, tenisačica Maria Šarapova i norveški princ Haakon.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.