Bakina pita od jabuka: Neodoljiva mirisna slastica s mjerama na čaše

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Ukusan kolač od jabuka lako je pripremiti, a još lakše uživati u njegovom mirisu i okusu.

Sastojci:

Biskvit:
3 jaja
1 čaša šećera
1 čaša mlijeka


1 čaša ulja
2 čaše glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Nadjev:
1 kg jabuka
3 žlice šećera
1 žličica cimeta
5 žlica griza
šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Naribajte oguljene i očišćene jabuke. Prebacite ih u lonac, dodajte šećer i cimet te dinstajte oko 15 minuta. Kada jabuke puste sok, dodajte griz. Ostavite na stranu da se ohladi. Izmiksajte jaja i šećer u pjenastu smjesu, dodajte ulje i mlijeko, kratko miksajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo te sjedinite sve sastojke. U namašćen i pobrašnjen lim za pečenje izlijte pola smjese i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta. Izvadite lim iz pećnice, dodajte smjesu s jabukama te prelijte ostatak smjese za biskvit. Vratite lim u pećnicu i pecite kolač 35 minuta. Pustite ga da se ohladi, a prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.