Foto:AntonioAhel/ATAImages

BAJAGA: ‘Bit će nam teško gledati ‘Daru’. Moja majka je proživjela sve strahote Jasenovca, ali ima jaku želju gledati film!’

Autor: Maja Štefanac

Momčilo Bajagić Bajaga otvorio je dušu i rekao kako ne zna kako će njegova majka Jovanka (88) reagirati na film “Dara iz Jasenovca”, budući da je u logoru preživjela sve strahote i čisti pakao.

“Moja Jovanka ima 88 godina i živi je svjedok svega što se tamo događalo. Članovi njene obitelji odvedeni su u logor, a svi muškarci su stradali”, kaže Momčilo Bajagić Bajaga za Informer.

Bajaga kaže da je njegova majka Jovanka bila u logoru u Jasenovcu i da je tamo preživjela pravi pakao. On je ponosan što je redatelj Predrag Gaga Antonijević napravio film “Dara iz Jasenovca”, koji govori o stradanju Srba, Židova i Roma.

“Moja majka je živjela u Hrvatskoj kada su pokupili nju i sve članove njene obitelji i odveli ih u logor. Na koji način se ona uspjela spasiti od tih strahota, ne želim i ne mogu pričati”, rekao je.

Borimo se s istinom

Kaže kako je zgrožen što su američki mediji vodili kampanju protiv ovog filma i što su pisali da je Antonijević izmislio da su u logoru ubijani Srbi i djeca. Zbog bure koju je film izazvao u regiji i svijetu, producenti filma su odlučili da prije premijere film prikažu na RTS. Cilj im je cijelome svijetu pokazati da “Dara iz Jasenovca” nije propaganda. Momčilo kaže da će sa majkom gledati film, ali se već sada plaši kako će ona podnijeti povratak u prošlost.

“Razmišljam i da li je pametno da joj dopustim da u subotu gleda film. Ona ima jaku želju i morat ću joj dopustiti, ali znam da će je je film jako potresti i da će to biti teška večer za sve nas”.




se potresti mnogo i da će to biti teško veče za sve nas.

Poznati glazbenik je imao privilegiju da među prvima pogleda ovu potresnu ratnu dramu.

“Pogledao sam film. Odlično je napravljen i jako je težak za gledanje. Napravljen je profesionalno i na dobar način je odrađena jedna jako teška tema. Oduševila me je djevojčica koja glumi Daru. Ona nije profesionalni glumac, ali se uspjela izboritio sa ulogom koja je vrlo zahtjevna”, zaključio je Bajaga.




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.