Foto: Livio Andrijic/CROPIX

Baby Lasagna o trenutku koji mu je promijenio život: ‘Čim se sjetim tih riječi, zaplačem’

Autor: I.D.

Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, ujedinio je Hrvatsku s pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim’. Osvojio je 547 bodova i završio na drugom mjestu. Baby Lasagna osvojio je prvo mjesto po publici koja ga je nagradila s 337 bodova, dok je po žiriju završio na trećem mjestu s 210 bodova.

No, naš predstavnik govorio je za Bitno.net u ožujku kako mu se život promijenio kada se okrenuo vjeri. “Volio bih postati poput svetaca koji su željeli umrijeti za svog Gospodina. Kao sv. Petar koji je tražio da ga razapnu naopačke. Istovremeno u meni postoji glas koji mi govori da nisam dovoljno hrabar ni jak. No ipak snažnije odjekuje ono: Ne boj se”,  kazao im je ranije pobjednik publike Baby Lasagna.

“Nisam mogao boraviti s ljudima i bježao sam u izolaciju svog stana. Osjećao sam pritisak, kao da se moje srce nalazi u tuđoj šaci koja ga nemilosrdno stišće. Pratili su me umor i očaj, ukratko, upao sam u depresiju”, ispričao je Marko za Bitno.net u ožujku. Iako je uspio izgubiti više od 30 kilograma, uspješno prolazio ispite na fakultetu i bio u harmoničnoj vezi, osjećao je prazninu koju ništa od toga nije moglo ispuniti.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

‘Prvi put u crkvi sam htio slušati, a ne pričati’

Kontaktirao je svog oca koji je precizno shvatio što mu je potrebno te odveo Marka k svećenikovom prijatelju na razgovor. Nakon tog susreta, tamna magla je postupno nestajala, zamijenjena srećom i osjećajem ispunjenosti. Rođeni Ličanin redovit je u crkvi, a svoju vjeru će folklorno prakticirati gotovo cijelog svog života.

“Prvi put u crkvi sam htio slušati, a ne pričati. Što mi, Bože, želiš reći? Kako mi možeš pomoći? I primio sam odgovor. Nije to bio audio upućen ušima, već više osjećaj u srcu kojim mi je Bog poručio: ‘Moj si.’ Bog je za mene tada postao živa osoba. Čim se sjetim tih riječi, zaplačem…”, priznao je svojedobno skromni Marko koji je ‘s Bogom natrag dobio samog sebe’.

Nemu dočekala šaka ljudi na aerodromu: Isplivale brojke s dočeka Baby Lasagne u Zagrebu
Nakon susreta sa svećenikom, prestao je slušati neke bendove čija su ikonografija i pjesme bile suprotne njegovim uvjerenjima, ali to se sve dogodilo prirodno. No, živjeti u vjeri za Marka ne znači da je to život ‘u sedmom nebu’. “Moja prva naivnost nakon obraćenja bila je misliti da će život biti lakši. Tama je, doduše, nestala iz srca i nju je zamijenilo svjetlo, ali patnje i dalje postoje. Očekivao sam da će Bog biti poput nekog menadžera koji će mi voditi život i rješavati probleme, kad ono… izazovi i borba. No moram reći da u toj borbi napredujem”, rekao je ranije.

Dodao je da ima i osjećaj da mu vrijeme s Bogom klizi iz ruku zbog slave koja mu se dogodila i sve većih obveza. Zbog toga se zna pitati je li ovakav način života uopće za njega. “Moj je san oduvijek bio živjeti od glazbe, ali ponekad nisam siguran je li to i Božja volja za mene. Inspiriraju me sveci, njihova skromnost i siromaštvo te se pitam kako to dvoje pomiriti. Pa opet, možda je baš potrebno u ovom mulju koji zovemo glazbom donijeti nešto što nisu samo seks, droge i lake note. To je sljedeća tema o kojoj ću razgovarati s duhovnikom”, dodao je.
Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.