autoevolution

(VIDEO) Na današnji dan osnovan proizvođač popularne Peglice!

Autor: Dino Milić Jakovlić/Autoportal

Sklopivši tehnološko partnerstvo s Fiatom realizirali su 125p i Polonez, dva automobila vrlo dobro poznata i kod nas, proizvedena u po više od milijun primjeraka. Još je popularniji bio model 126p (Peglica).

Fabryka Samochodów Osobowych iz Varšave bila je nositelj razvoja poljske automobilske industrije. Počeli su s Warszawom po sovjetskoj licenci, isprva doslovnom kopijom GAZ Pobede, a kasnije i autohtonim trovolumenskim modelom. 1957. predstavili su originalni, manji model Syrena s dvotaktnim motorom.
Sklopivši tehnološko partnerstvo s Fiatom realizirali su 125p i Polonez, dva automobila vrlo dobro poznata i kod nas, proizvedena u po više od milijun primjeraka. Još je popularniji bio model 126p (Peglica). Nakon pada komunizma FSO je sklopio partnerstvo s korejskom tvrtkom Daewoo, nastavili su raditi njihove modele i kasnije Chevrolet Aveo, sve do zatvaranja 2011, prenosi Autoportal.

Autor:Dino Milić Jakovlić/Autoportal
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.