Mercedes-Benz

Mercedes-Benz novu godinu započeo najavom E-klase

Autor: M.N.

Mercedes je spreman za početak nove godine koja će donijeti niz važnih premijera, a taj niz je već započeo predstavljanjem službene skice potpuno nove E-Klase W213.

Kao što se moglo i očekivati nakon brojnih najava, prva skica ove E-Klase najavljuje vrlo elegantan dizajn, iako u stvarnosti automobil neće biti tako dramatičan. Ustvari, ova skica bi možda bila primjerenija za novi CLS (koji će se vjerojatno zvati CLE).

Nakon brojnih špijunskih fotografija i videozapisa, svi znamo da će novi E imati puno toga zajedničkog s modelima C i S.

Mercedes ističe da će E-Klasu isticati “emocionalni dizajn” u kombinaciji s “inteligentnim high-tech” detaljima koji će upotpuniti novu filozofiju dizajna “senzualne čistoće”. Novi će model voziti na potpuno novoj platformi MRA te će biti veći, ali ujedno i znatno lakši od odlazećeg W212, piše klixba.

Unutrašnjost će posuditi mnoge elemente iz S-klase, uključujući i dvostruki ekran kao i četiri centralna otvora za ventilaciju. Bit će ponuđeni i klasični analogni instrument, ali samo za osnovni model.

Službenu svjetsku premijeru nova E-klasa imat će 11. siječnja, tijekom prvog press dana sajma NAIAS u Detroitu.

Autor:M.N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.