BMW/CES 2016

BUDUĆNOST JE STIGLA: Upoznajte BMW i Vision Future Interaction! (FOTO)

Autor: M.N.

Nova BMW-ova studija demonstrira futuristička rješenja na području informacijsko-zabavnih uređaja, uz mogućnost gestikulacijskih izdavanja naredbi.

Na Sajmu elektronike u Las Vegasu (Consumer Electronics Show – CES), sve češće možemo vidjeti i nova dostignuća iz područja automobilizma. Prošle je godine Audi prikazao svoju revolucionarnu digitalnu upravljačku ploču s integriranom navigacijom, a ovaj put BMW “najavljuje” novi model iz “i” obitelji.

Foto: BMW

Riječ je o roadster verziji modela i8, koja uz to, nema ni klasična vrata, a nosi naziv “i Vision Future Interaction”. Ovdje je najzanimljiviji enterijer u kojemu se nalaze tri displeja nove generacije.

Foto: BMW

Prvi je potpuno novi head-up displej, na kojem se očitavaju sve najbitnije informacije, kao što su brzina, ograničenje, kao i uputstva navigacijskog sustava. Uz njega, tu je sada trodimenzionalni digitalni displej na mjestu klasične instrumentacije.

Foto: BMW

No, onaj najzanimljiviji je veliki centralni panorama displej koji se nalazi iznad armaturne ploče, a može se pohvaliti širinom od gotovo 400 milimetara, odnosno dijagonalom od 21 inča.




Foto: BMW

Uz sve to, BMW je putem posebnih senzora u kabini implementirao i futuristički način izdavanja naredbi, i to u obliku gestikulacija, što će reći da se veliki displej može koristiti kao touchscreen uređaj, bez potrebe da se fizički dodiruje prstima.




Autor:M.N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.