fbpx

AROMATIČNI NJOKI S PANCETOM: U tren oka napravite obrok za prste polizati!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Ukusni aromatični njoki s pancetom idealan su obrok kada želite brzi ručak pripremljen od nekoliko sastojaka.

Sastojci:

1 kg krumpira
250 g oštrog brašna
1 jaje
1,5 dag milerama
100 g pancete
grančica kadulje
sol, papar


Priprema:

Operite i skuhajte krumpire u slanoj vodi pa ih ogulite. Protisnite na pobrašnjenu površinu, lagano posolite. U sredinu dodajte jaje i postupno brašno. Umijesite glatko tijesto. Oblikujte valjke debljine 1 cm i režite na dužinu do dva centimetra. Njoke kuhajte u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Na namašćenoj posudi popržite pancetu narezanu na trakice, dodajte
mileram, kadulju i procijeđene njoke. Kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po želji. Poslužite uz naribani parmezan.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.