fbpx

AROMATIČNA I SOČNA JARETINA IZ PEĆNICE: Ključ je u marinadi, uživat ćete u svakom zalogaju!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Aromatičnu i sočnu jaretinu možemo pripremiti u pećnici. Iako je vrlo jednostavna za pripremu, u ovom receptu važno je ne preskakati marinadu i njeno trajanje.

Sastojci:

1-1,5 kg jaretine


Marinada:

100 ml ulja
200 ml vinskog octa
1 žlica Vegete
1 vezica peršina
sol, papar

Za podlijevanje:

100 ml bijelog suhog vina
100 ml piva
50 ml rakije

Priprema:

U posudi promiješajte ulje, ocat, Vegetu, sol i papar. Meso narezano na veće komade stavite u posudu i prelijte marinadom. Pospite peršinom i ostavite u hladnjaku preko noći. Meso popecite na zagrijanom ulju sa svake strane do zlatnožute boje. Prebacite ga u lim, dodajte grančicu ružmarina i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C sat i pol. Tijekom pečenja meso
podlijevajte naizmjenično ostatkom marinade i mješavinom vina i piva. Potkraj ga poškropite rakijom. Poslužite uz krumpir i salatu.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.