Foto: TikTok Screenshot

Amerikanac sipao neistine pa digao tlak Hrvatima: Naribali su ga pošteno

Autor: B. D.

TikToker Cade Alex, koji je Split posjetio 2022. godine, objavio je video u kojem opisuje da je taj hrvatski grad veoma jeftin. “Split je vrlo star i staromodan grad. Većinom se plaća u gotovini. Sve će vam biti super super jeftino, ponašat će se prema vama kao da ste plemstvo, jer na Amerikance gledaju kao na superbogataše u Splitu”, rekao je na TikToku.

@cadetravelsabroad Have you heard of Split, Croatia? #split #splitcroatia #croatia #croatia🇭🇷 #croatian #croatiangirl #croatiafulloflife #croatiancheck #croatiatiktok #studyabroad #studyabroadlife ♬ original sound – Cade Alex | Study Abroad

Amerikanac je jako nahvalio Hrvatsku i Split. Preporučio im je i da otputuju negdje brodom jer su ulaznice za turističke atrakcije jeftine. Rekao je da je sve prelijepo i da se svugdje može doći pješke.

“Kad dobijete račun ostanete u šoku, a onda shvatite da su to kune, a ne dolari”, rekao je videu, ignorirajući činjenicu da je Hrvatska u međuvremenu uvela euro.

@cadetravelsabroad Croatian olive oil??🤔🤨 #split #splitcroatia #croatia #croatia🇭🇷 #croatian #croatiangirl #croatiafulloflife #croatiancheck #croatiatiktok #studyabroad #studyabroadlife ♬ original sound – Cade Alex | Study Abroad

‘Nikad nisam ni čuo za neki grad u Hrvatskoj’

@cadetravelsabroad Replying to @dinoro021 thank u for correcting me!!!🫶🏻 #split #splitcroatia #croatia #croatia🇭🇷 #croatian #croatiangirl #croatiafulloflife #croatiancheck #croatiatiktok #studyabroad #studyabroadlife ♬ original sound – Cade Alex | Study Abroad

Alex je u prvoj snimci putopisa iz Hrvatske rekao da prije nikad nije imao želju ići u Hrvatsku i da nikad nije ni čuo za gradove u Hrvatskoj. Iako je u svojim putopisima pohvalio Lijepu Našu, nije se baš proslavio znanjem o njoj.
Zbunjujuće cifre motivacijske govornice iz Splita: Ovo si ne može priuštiti prosječni Hrvat

U jednom videu rekao je da Split ima arenu i puno drugih “kamenih stvari”. Svojim pratiteljima je preporučio da probaju maslinovo ulje koje je prema njegovim riječima “toliko skupo da se ne prodaje u Splitu jer si ga Hrvati ne mogu priuštiti.” Iza toga je odmah rekao još jednu provalu: “Za nas Amerikance to ulje nije skupo jer je bilo 100 kuna, a ne znam, oni toliko zarade u jednom danu”.
Alex je razbjesnio Hrvate na TikToku. “Jeftino? Tri eura kugla sladoleda!”, napisao je zgroženi korisnik. “Kune? Ne postoje…”, obavijestio ga je drugi. “Maslinovo ulje, svi imamo svoje, ne kupujemo ga u dućanima”, netko mu je dosjetljivo napisao.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.