
Svinjska rebra iz pećnice: Sočna, aromatična i mekana
Sastojci:
1 šalica brašna
2 žlice šećera
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
1 šalica mlijeka
1 jaje
2 žlice rastopljenog maslaca ili ulja
1 žličica ekstrakta vanilije (po želji)
Krema od vanilije s voćem: Savršena doza slatkog s mjerom na čaše!
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj zdjeli razmutite jaje pa dodajte mlijeko, rastopljeni maslac ili ulje i ekstrakt vanilije (ako ga koristite). Dobro promiješajte. Polako dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Nemojte previše miješati, nekoliko grudica je u redu. Zagrijte tavu na srednjoj vatri i lagano je nauljite ili premažite maslacem.
Pecite palačinke dok se na površini ne pojave mjehurići i rubovi postanu zlatnosmeđi (obično 2-3 minute). Okrenite ih i pecite s druge strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Maknite ih s tave i poslužite tople s raznim dodacima poput sirupa, svježeg voća ili meda.
Svinjska rebra iz pećnice: Sočna, aromatična i mekana
Nježna kremasta juha od cikle bogatog i osvježavajućeg okusa
Neodoljiv kolač s jabukama i orasima poslužite uz kavu ili čaj
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’