Foto: Screenshot/HRT

‘Aco, nadam se da nisu i tebe kupili!’ Stanković najavio gosta i izazvao lavinu: ‘Eto prilike da nam čovjek objasni’

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Na Facebook stranici emisije ‘Nedjeljom u 2‘ osvanula je nova objava, koja je u veoma kratkom roku izazvala lavinu reakcija i komentara. Riječ je o najavi novog gosta emisije, a ove nedjelje to će biti nadbiskup Mate Uzinić.

Uziniću ovo neće biti prvi put da sjedi nasuprot Aleksandru Stankoviću – istu stvar učinio je 2017. godine kao riječki nadbiskup. Teme će ipak biti drugačije, pa će se tako umjesto pitanja kao što je “Postoji li Bog”, kojim u se bavili prije šest godina, ovoga puta dotaknuti teme pedofilije u crkvi, a sve u jeku novih strahovitih svjedočenja i dokaza koji su isplivali u javnost.


U komentarima ispod objave na Facebooku javio se fra Mario Knezović, koji je za Stankovića imao zanimljiv prijedlog: “Vrijeme je da ugostite Porfirija i pitate o njegovom vrijeđanju žena, o promoviranju četništva, o episkopima pedofilima, o zloporabi novca od države, o podršci Ruske agresije, o ljubavi s Vučićem itd.” Administratori emisije odgovorili su na taj komentar, rekavši jednostavno: “Zvali smo ga. Ne želi.”

Knezović je, dakako, samo jedan među stotinama komentara. Čini se da je ova najava potaknula neke pomalo podrugljive, kao i ozbiljnije rečenice. Tako jedan navodi: “Eto prilike da nam čovjek objasni kako svećenička pedofilija i nije tako strašna stvar dok se za nju javno ne zna, ali postane jako neugodna kad javnost sazna pa se onda mora i DORH-u dojaviti,” dok je drugi rekao: “Sad će nam pričati moralne bajke i plakati nad djecom, žrtvama ovakvih razvratnika, djecom kojima su zbog toga ostale trajne psihičke posljedice!”

“Službenik hrvatske katoličke crkve koji otkriva i procesuira pedofiliju je isto kao i član HDZ-a koji to isto radi s korupcijom. Aco, nadam se da nisu i tebe kupili, bilo bi mi žao odustati od još jedne emisije na HRT-u,” napisao je treći komentar. Četvrti je rekao kako su nova svjedočenja samo mali dio iznimno raširenog problema: “U svakom selu ili gradu gdje god je crkva čuči potencijalni pedofil.”

“Nadam se kako će Uzinić imati mu*a razotkriti svu bestijalnost zločina koji se događaju pod okriljem crkve i države,” još je jedan od komentara. Sudeći prema tome koliko reakcija je izazvala ova najava, nadolazeća emisija ‘Nedjeljom u 2’ imat će posebno visoku gledanost.

Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.