Wikimedia Commons

40 godina od smrti Natalie Wood, njezin suprug Robert Wagner ponovno osumnjičen

Autor: Hina

Nagađanja o smrti glumice u dobi od 43 godine ne prestaju otkako je 1981. izgubila život utopivši se pod sumnjivim okolnostima

Gotovo 40 godina nakon misteriozne smrti američke glumice Natalie Wood policija ponovno u središte istrage dovodi njezina supruga, Roberta Wagnera (87).

Poznato je da je glumica bila na jahti s Wagnerom, glumcem Christopherom Walkenom i kapetanom jahte na Dan zahvalnosti 1981. kada je njezino tijelo pronađeno u moru blizu kalifornijske Santa Cataline.

Isprva je njezina smrt bila okarakterizirana kao nesreća, no slučaj je ponovno otvoren 2011. kako bi se ispitala umiješanost Wagnera u slučaj.

Kapetan jahte kazao je da je u noći njezina nestanka čuo žestoku svađu između Wood i Wagnera, a patolozi su u spisima izmijenili uzrok smrti napisavši da je riječ o “utapanju ili drugim neutvrđenim čimbenicima”. No ni tada Wagnera nisu naveli kao sumnjivca.

“Znamo da je Wagner posljednja osoba koja je bila s Natalie prije njezina tragičnog nestanka”, rekao je u četvrtak šerif okruga Los Angeles, John Corina za CBS-ovu emisiju “48 sati”.

Policija je izvijestila da je 2013. najmanje deset puta pokušala ispitati Wagnera, što je on odbio. Zanijekao je bilo kakvu umiješanost u supruginu smrt.

Misterioznoj smrti glumice pridonijele su kontradiktorne verzije događaja na jahti. Wagner je u svojim memoarima napisao da su se on i Walken te noći posvađali te da je, kad je krenuo na počinak, shvatio da nema njegove supruga ni čamca sa spašavanje.




Kasnije je kazao da je riječ o nesretnom slučaju, da se njegova supruga odvezla u gumenom čamcu nakon žestoke svađe i da ju je tada posljednji put vidio.

Po najnovijim podacima postoje očevici koji su u noći tragičnog nestanka Wood plovili blizu jahte na kojoj se sve odvijalo. Policiji su kazali da su čuli žestoku svađu para. Isto je potvrdio i kapetan jahte.

Obdukcijom obavljenom nakon smrti utvrđeno je da je glumicu netko napao jer je na ruci, zglobu i na vratu imala modrice. No ni u to vrijeme vlasti njezinu smrti nisu vodile kao ubojstvo.




“Detalji koje je Wagner iznio nisu se poklapali s onim što su kazali ostali svjedoci. Čini mi se da je stalno mijenjao priču koja se jednostavno nije poklapala. Uvjeren sam da zna više jer je on bez sumnje zadnji koji ju je vidio živu”, rekao je Corina.

Christopher Walken u javnosti nije nikada želio govoriti o kobnoj noći.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.