Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

ZBOG KOLONE SJEĆANJA PORAST ZARAŽENIH? Vukovarsko-srijemska bilježi veliki skok novooboljelih!

Autor: Ana Korenić

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 147 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (35 osoba iz Vukovara, 26 iz Vinkovaca, 12 iz Županje, 9 iz Borova, 8 iz Otoka, 6 iz Ivankova, 4 iz Andrijaševaca, po 3 osobe iz Bobote, Bošnjaka, Ilače, Nijemaca, po 2 iz Cerne, Drenovaca, Gradišta, Iloka,Markušice, Starih Mikanovaca i Trpinje, te po 1 osoba iz Antina, Babine Grede, Banovaca, Bapske, Bogdanovaca, Bokšića, Gunje, Jarmine, Lipovca, Lipovače, Marinaca, Novih Jankovaca, Novih Mikanovaca, Nuštra, Rokovaca, Sotina, Starih Jankovaca, Štitara, Vere, Tovarnika i Tordinaca), a nema preminulih osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 4204, od kojih je 3503 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 67 osoba. Trenutno je u županiji 64 osobe hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 263 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 23762. U samoizolaciji na području županije je 1181 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 47 radnika iz sustava zdravstva (10 liječnika, 22 medicinske sestre/tehničara, 8 drugih zdravstvenih radnika i 7 nezdravstvenih radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 20 radnika (4 liječnika, 10 medicinskih sestara/tehničara, 3 drugih zdravstvenih radnika i 3 nezdravstvena radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je obolio 41 nastavnik i 36 učenika. U samoizolaciji se nalazi 52 nastavnika i 568 učenika. Pitanje je može li se ovaj skok novozaraženih dovesti u vezu s Kolonom sjećanja koja se održala 18. studenog ove godine, a u kojoj je bilo puno više ljudi od dopuštenog, to jest planiranog broja.

Autor:Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.