Foto: Ivana Batev / CROPIX

ZARAŽENI SLOVENCI UŠETALI U PREPUN DOM ZDRAVLJA? Ovo će biti neizvjesno! Svi u izolaciju!

Autor: Dnevno

Slovenska televizija je objavila da su u lokalnu ambulantu bez najave došla trojica pacijenata s vidljivim znakovima zaraze te uznemirili zdravstveno osoblje i pacijente koji su bili u čekaonici. Troje pacijenata se nije prethodno najavilo svom liječniku, koji bi ih uputio na mjesto gdje se mogu testirati na koronavirus, pa je koparski dom zdravlja na nekoliko sati morao biti zatvoren, a prostorije ponovo očišćene i dezinficirane.

Oko 50-ak osoba u kućnoj karanteni

Spomenuta trojica sa sumnjom na koronavirus testirana su na pravom mjestu i sada su u izolaciji. Pacijentima koji su u to vrijeme bili u čekaonici do daljnjega preporučen ostanak kod kuće, uz detaljne informacije.

Slovenska televizija prenijela je da je do sada među zdravstvenim osobljem zabilježeno osam slučajeva zaraze koronavirusom, a među zadnjima je slučaj liječnika iz ljubljanskog Sveučilišnog kliničkog centra koji je bio u kontaktu s još dvojicom kolega kojima su uzeti brisovi, međutim rezultat testiranja još nije poznat.

Prema sinoćnjim podacima, u Sloveniji je do sada potvrđeno 25 slučajeva zaraze koronavirusom, a za 50-ak osoba određena je karantena kod kuće.

Izbjegavanje putovanja u Italiju

Još uvijek je u Sloveniji uglavnom riječ o “importiranim” slučajeva zaraze, osobama koje su boravile u Italiji.




Zadnjih dana sve više sekundarnih infekcija, što brine zdravstvene vlasti. One ipak procijenjuju da je država još uvijek u prvoj fazi kad kontrolira širenja infekcije te da još nije nastupila faza kad bi trebalo zatvarati škole i vrtiće.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova je u upozorenju navelo da ne savjetuje putovanja za područje cijele Italije, nakon što je talijanska vlada proglasila karantenu za cijelo područje Italije, a očekuje se da će uskoro biti uspostavljene nadzorne točke policije i zdravstvenih timova na pojedinim prijelazima s Italijom.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.