Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX / Ilustracija

Više od 3.2 milijuna slučaja korone u svijetu! U Italiji odobrena aplikacija za praćenje kontakata zaraženih

Autor: Dnevno

U svijetu je ukupno zabilježeno 3.221.029 slučaja zaraze novim koronavirusom. Umrlo je 228.252 ljudi, a oporavilo se 1.001.968 ljudi.

Situacija je i dalje najgora u SAD-u gdje je ukupno 1.064.572 zaraženih. Umrlo je 61.669 ljudi, a broj izliječenih iznosi 147.411.

Druga zemlja po broju zaraženih je Španjolska gdje ukupan broj zabilježenih slučaja iznosi 236.899. U toj je zemlji umrlo 24.275 ljudi, a oporavilo se 132.929 ljudi.

Italija je, nakon SAD-a, druga zemlja po broju zabilježenih smrtnih slučaja. U toj je zemlji umrlo 27.682 ljudi. Ukupan broj zaraženih novim koronavirusom je 203.591, a oporavilo se 71.252 ljudi.

U Francuskoj je zabilježeno 166.420 slučaja zaraze, umrlo je 24.087 ljudi, a oporavilo se 48.228 ljudi.

Situaciju u svijetu pratite na Dnevno.hr…

Mađarska




Škole u Mađarskoj ostaju zatvorene do kraja svibnja, dok će okupljanja više od 500 ljudi biti zabranjena do 15. kolovoza, rekao je predstojnik ureda mađarskog premijera Gergely Gulyas.

Gulyas je rekao novinarima da će državna matura biti održavana od ponedjeljka, uz odgovarajuće mjere. “S maksimalno 10 učenika u prostoriji, socijalnom distancom, s najmanjim mogućim rizikom, ispiti mogu biti održavani, budući da je interes svih omogućiti učenicima da nastave školovanje”, kazao je Gulyas.

Južna Koreja




Prvi put od veljače Južna Koreja nije zabilježila lokalni prijenos koronavirusa, objavile su zdravstvene vlasti.

“Nema novih slučajeva zaraze u stanovništvu”, kazao je Kwon Jun Wook iz centra za kontrolu bolesti.

Predsjednik Moon Jae In svoje je zadovoljstvo izrazio na Twitteru: “Prvi put u 72 dana nema lokalnih slučajeva covida-19”.

To je zahvaljujući udruženim naporima Južnokorejaca, napisao je Moon.

Italija

Talijanska vlada odobrila je korištenje mobilne aplikacije za praćenje kontakata zaraženih u borbi protiv koronavirusa.

Kabinet je odluku donio na sastanku koji je trajao cijelu noć, priopćila je vlada. Korištenje aplikacije “Immuni” neće biti obvezno, ali vlasti upozoravaju da će biti učinkovita ako je preuzme najmanje 50 posto populacije.

Aplikacija omogućuje zaraženima da o tome obavijeste ljude s kojima su bili u bliskom kontaktu anonimnom porukom.

Remdesivir

Oboljeli od Covida-19 koji su uzimali lijek remdesivir oporavili su se 30 posto brže od onih na placebu, pokazuje veliko američko kliničko ispitvanje čiji su rezultati objavljeni, a prenose svjetski mediji.

Američki nacionalni institut za alergiju i zarazne bolesti, koji je vodio istraživanje, objavio je da su se pacijenti koji su uzimali taj lijek oporavili 31 posto brže od onih na placebu.

Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump uvjeren je da je način na koji se je Kina nosila sa epidemijom koronavirusa dokaz da je Peking spreman učiniti sve što može kako bi izgubio na predsjedničkim izborima u studenome.

“Kina će učiniti sve što može kako bih izgubio izbore”, rekao je Trump.  Dodaje i kako vjeruje da Peking želi da kandidat Demokrata Joe Biden pobjedi na izborima kako bi se smanjio američki pritisak na Kinu glede trgovinskih sporazuma.

Brazil 

Brazil je postao deveta zemlja u svijetu koja je po broju mrtvih od koronavirusa nadmašila Kinu, epicentar pandemije Covida-19.

Brazilsko ministarstvo zdravstva objavilo je da je u posljednja 24 sata umrlo 449 osoba od koronavirusa, ukupno 5.466 osoba. Zaraženo je 78.162 ljudi.

Aleksandar Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u srijedu navečer mogućnost ukidanja izvanrednog stanja krajem idućeg tjedna te prognozirao da će Srbija po brzini ekonomskog oporavka od koronakrize biti među najuspješnijima u Europi.

 

Dosada je u svijetu oboljelo 3,17 milijuna ljudi! U ovim je državama i dalje kritično

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.