Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Virus probio u još jedan dom na jugu zemlje: Zaraženo troje korisnika i jedna djelatnica

Autor: Hina

Tijekom protekloga vikenda ustanovljeno je da su koronavirusom zaražene četiri osobe u Domu za odrasle osobe u Zemuniku, a riječ je o troje korisnika i jednoj djelatnici, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer civilne zaštite.

Nakon što je u subotu ustanovljeno da su djelatnica doma i jedna korisnica pozitivne na koronavirus, epidemiološka služba zadarskog Zavoda za javno zdravstvo odradila je sve potrebne izvide te je testirano ukupno 135 korisnika i djelatnika. Testiranje je pokazalo da je još dvoje korisnika pozitivno, a nalaz se čeka za još njih troje, ističu iz Županijskog stožera.

Prema uputama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, pozitivni korisnici prebačeni su na Covid odjel zadarske Opće bolnice, svi su stabilno i imaju blage simptome. U samoizolaciji je sedam djelatnika doma i privremeno su na snazi mjere zabrane izlaska i posjeta dok ne prođe vrijeme propisane samoizolacije.

U posljednja 24 sata u Zadarskoj su županiji četiri novozaražene osobe, dva muškaraca i dvije žene, i to s područja Zemunika Donjeg i Ražanca. Jučer je testirano 117 uzoraka, pod nadzorom je 173 osoba, a istekao je za njih 7536.

Na Covid odjelima u zadarskoj bolnici hospitalizirano je 18 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru, a trenutačno je u Zadarskoj županiji 135 aktivnih slučajeva.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.