Foto: Pixabay

VIROVITIČANIN SUGRAĐANE SVJESNO DOVEO U OPASNOST: Covid pozitivan ispijao piće na terasi kafića

Autor: Dnevno

Operativnim radom na terenu, policijski su službenici PU virovitičko-podravske pronašli 62-godišnjeg muškarca kojeg se tereti za širenje i prenošenje zarazne bolesti, izvijestili su iz Policijske uprave.

Njega su naime pronašli kako, umjesto na liječenju kod kuće, ispija piće na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Virovitici. Dakle, suprotno mjeri samoizolacije, muškarac je svjesno doveo u opasnost druge ljude kojima je mogao prenijeti bolest. Iz tog razloga, protiv njega je podignuta kaznena prijava zbog povrede članka 180. Kaznenog zakona, zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

U članku stoji kako će se kaznom zatvora do dvije godine kazniti onaj “tko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno tijelo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, odnosno za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti životinja od kojih mogu oboljeti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude”.

Sa slučajem je upoznat i nadležni epidemiolog, stoji u priopćenju.

NAPOKON ĆEMO SAZNATI JE LI RAD STOŽERA PRAVILAN! Pred Ustavnim sudom velika je odluka…




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.