Foto: Ilustracija

VIROVITIČAN PREKRŠIO MJERU SAMOIZOLACIJE, PRIJAVIO GA POLICAJAC POZNANIK: Zadnji dan izolacije!

Autor: Dnevno

Novčanu kaznu od 800 kuna, 46-godišnji Virovitičanin mora platiti državi jer je prekršio mjeru samoizolacije početkom godine. Kako javlja Jutarnji listKemal A. prekršio je članak 47. stavak 2. točku 8 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, stoji u optužnom prijedlogu Državnog inspektorata.

“Iz Mađarske sam u Hrvatsku ušao 23. travnja te su mi na granici rekli za 14-dnevnu samoizolaciju. Mislio sam da se i taj dan ulaska računa pa sam nekako krivo izračunao i pomislio da mi je 5. svibnja samoizolacija istekla. Otišao sam zato na Zavod za zapošljavanje po potvrdu i tada sam sreo zamjenika načelnika policije, kojeg osobno poznam i koji je znao da sam u samoizolaciji. Inače, ja sam nezaposlen i dobivam 1050 kuna braniteljske naknade”, branio se Virovitičanin na sudu.

“Živim sa suprugom i četvero djece. Ona i troje djece imaju mađarsko državljanstvo, dok je najmlađa kći rođena u Hrvatskoj. I imamo problema oko papira za nju i djecu jer su strani državljani te smo bez novca za prijevod dokumenata”, dodao je.

Kako navodi ovaj medij, muškarac je išao po naknadu za nezaposlene kada ga je uočio policajac, inače njegov poznanik koji je i prijavio kršenje samoizolacije.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.