(VIDEO) OVIH UPUTA SE SVI MORAJU DRŽATI: Pomoću ovih koraka brže ćemo istrijebiti virus!

Autor: Dnevno

Ministarstvo zdravstva objavilo edukativni video u cilju prevencije koronavirusa, ali i drugih zaraznih bolesti.

U edukativnom videu ponovno je naglašena važnost temeljitog pranja ruku sapunom i vodom. Perite ruke i dobro ih nasapunajte svaki put kada mislite da ste dirali sumnjivu površinu koja bi mogla biti kontaminirana virusom.

Vrlo je važno da pazite kako kašljete i kišete. Kada bismo svi pazili na ovo bilo bi mnogo manje širenja svih bolesti, ne samo koronavirusa. Mnogi u ovo vrijeme panično peru ruke, a na ovo zaboravaljaju. Svaki put kada kašljete i kišete iz vaših usta izlaze tisuće mikro kapljica i čestica koje su izrazito potentne u širenju zaraze. Prekrijte nos i usta savijenim laktom ili maramicom.

VRIJEME JE: Koronavirus traži da naučite pravilno kihati i kašljati! Napravimo si uslugu i postanimo zdraviji

Izbjegavajte nezaštićeni kontakt s divljim životinjama. Izbjegavajte i kontakt s osobama koje imaju simptome prehlade ili gripe.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.