Foto: Flickr

(VIDEO) MLADIMA KOJI SE CIJEPE STIŽE POZAMAŠAN DŽEPARAC: Vlasti ove države ništa ne prepuštaju slučaju!

Autor: Maja Štefanac

Administracija guvernera Jima Justicea objavila je na svojim stranicama u ponedjeljak da Zapadna Virginia prelazi u novu fazu programa cijepljenja, koji je odranije u SAD-u poznat kao jedan od najbržih, a mladim građanima nudi 100 dolara da se cijepe.

Guverner Justice objavio je da će, kao dio njegove trajne inicijative za cijepljenje više mlađih stanovnika, Zapadna Virginia početi nuditi obveznice u iznosu od 100 dolara za svaku osobu od 16 do 35 godina koja odluči primiti cjepivo COVID-19. Kako ne bi bilo zabune, guverner je pojasnio da će se mjera provoditi i retroaktivno, da će po 100 dolara u obveznici dobiti svaki mladi stanovnik ove države koji se već cijepio.

Cilj je prebaciti 70 posto cijepljenih

“Naša djeca vjerojatno ne razumiju do kraja koliko su bitni u suzbijanju ovoga (epidemije)”, stoji na službenoj stranici guvernera. Rekao je da mu je cilj postići da se u toj državi cijepi 80 posto mladih koji se još nisu cijepili, a sve kako bi se u općoj populaciji prebacila procijepljenost od 70 posto. Naime, potražnja za cjepivom posljednjih se tjedana smanjila. Od 1,47 milijuna stanovnika Zapadne Virginije, samo je 52% do danas primilo barem jednu dozu.

“Ako uspijemo doći do 70 posto, zaustavit ćemo virus. Ako to uspijemo, odlaze maske, odlaze hospitalizacije, a broj smrtnih slučajeva pada na minimum”, opisao je na što računa.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.