Photo: Marin Tironi/PIXSELL

(VIDEO) BEROŠ CIJEPIO PREKO 100 OSOBA! Poslao i poruku: ‘Još ne pucamo iz sveg oružja, cijepljenje je jedini način da se vratimo normalnom’!

Autor: N.K

Ministar zdravstva, Vili Beroš danas je osobno na Velesajmu cijepio građane i poslao poruku javnosti o važnosti cijepljenja.

“Liječnička profesija je pomaganje građanima koji su danas došli ovdje kako bi se cijepili jer znaju da ono štiti od teškog oblika bolesti. Cjepivo je civilizacijski doseg, najmoćnije oružje protiv borbe protiv koronavirusa”, rekao je Beroš i poručio kako je cjepivo put prema normalizaciji.

“Svijest o cijepljenju je prisutna i to nam daje nadu da bi ova epidemija mogla završiti. Nas cjepitelja ima dosta, danas sam cijepio preko 100 osoba. To će nam omogućiti da se vratimo normalnom životu, da imamo turističku sezone i da se gospodarstvo održi”, smatra Beroš.

“Cjepivo je sigurno i nužno”

“Podaci su takvi kakvi jesu. Matematika je pouzdana i znamo koliko možemo procijepiti do lipnja. Još uvijek ne pucamo iz svog oružja. Jer moramo planirati strateški program cijepljenja. Mi moramo osigurati da se svi cijepe i drugom dozom jer neka cjepiva još nisu stiglu, stoga treba to točno procijeniti koliko imamo i za koga”, rekao je Beroš i dodao:

“Procjepljivanje 55 posto građana do kraja lipnja je naš cilj. Vi mediji tu imate veliku ulogu u promicanju važnosti cijepljenja. Cjepivo je sigurno i nuspojave su izuzetno rijetke”, ponovio je Beroš i naglasio važnost cijepljenja.

Nadodao je kako budno prati zbivanja u Vinogradskoj bolnici




Liječnici koje rade privatno uz posao za državu

“Mi smo omogućili liječnicima da rade privatno da im omogućimo da ostanu u Hrvatskoj i da u svoje slobodno vrijeme mogu dodatno zarađivati pod uvjetom da obave svoj posao na Klinici. Ima stvari koje ni meni nisu logične, a to je mogu li šefovi pojedinih Klinika raditi privatno. Treba odvojiti privatno i javno i nikakvih preklapanja ne može biti ili mogućih zloupotrebi” rekao  je Beroš.

Poručio je kako institucije trebaju sada odlučiti je li bilo malverzacija ili nije.

Dodao je kako je hrvatski zdravstveni sustav ostao u tranziciji i da ga treba reformirati. Prijedlog reforme će biti predstavljen javnosti, rekao je Beroš.




 

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.