Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDINSKA I DALJE TEŠKO: Veliki broj zaraženih u županiji koja niže probleme iz dana u dan…

Autor: Ana Korenić

Varaždinska županija, koja se u zadnje vrijeme puno spominje zbog velikog broja zaraženih, kao i nedovoljno respiratora i umoru medicinskog osoblja, u posljednja 24 sata broji 251 novi slučaj zaraze koronavirusom.

Župan Radimir Čačić se u više navrata zalagao za policijski sat, kao i strože mjere koje bi, po njemu, mogle usporiti, ako već ne zaustaviti, virus.

Sedam je osoba umrlo, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednjih tjedan dana Varaždinska županija ima 1736 novih slučajeva, pa je u tom razdoblju broj novozaraženih na 100.000 stanovnika i dalje iznad tisuću.

Testirano je ukupno 617 uzoraka. Udio pozitivnih među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata jučer je iznosio 51 posto, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 41 posto.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 211 osoba s težom kliničkom slikom. Na odjelu infektologije ih je 65, a 15 na ostalim odjelima u Varaždinu, dok ih je 17 u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih je 16 na respiratoru. U Klenovniku su 64 pacijenta, a u Novom Marofu 50.

Umrlo je sedam osoba pa je broj preminulih tijekom ovog mjeseca povećan na 80. Ukupno su do sada, od početka ožujka, umrle 83 osobe.




Oporavilo se 187 osoba.

U Općoj bolnici Varaždin trenutno su pozitivna 84 djelatnika, dok je 20 djelatnika u samoizolaciji.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih je 7320. Aktivnih je 2320, a na liječenju kod kuće nalazi se 2109 osoba.




Autor:Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.