Ilustracija FOTO: Pixabay

U VELIKIM GRADOVIMA PROBLEM SU ZABAVE, U MALIMA TRGOVINE Stožeri očajni: Molimo ne okupljajte se ispred trgovine

Autor: Dnevno

Nacionalni je stožer civilne zaštite za područje cijele Hrvatske donio Odluku o ograničavanju društvenih okupljanja kojom se uvodi nužna epidemiološka mjera ograničavanja društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima na koja je pozvano ili se očekuje dolazak više od 50 osoba.

No, nacionalni stožer rado ističe kako lokalni stožeri uvijek mogu donijeti odluke specifično za svoje područje. Tako je istarski stožer danas odlučio zanemariti odluku nacionalnoga o obvezi nošenja zaštitnih maski u ugostiteljskim objektima. S druge strane, drugi su neke odluke nacionalnog stožera shvatili previše slabima pa su dodali restriktivnije.

Jedan od njih i grad je Ivanec. Njegove preporuke su sljedeće:

“Do poboljšanja epidemiološke situacije na području grada Ivanca odgoditi sva javna okupljanja s većim brojem osoba (sportska događanja, treninzi, manifestacije udruga civilnog društva itd.). Ugostiteljima se upućuje zamolba da postrože kontrolu i da se dosljedno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera. Pozivaju se građani da se suzdrže od okupljanja ispred trgovina, pogotovo ispod skučenih nadstrešnica, gdje se virus vrlo brzo može proširiti. Vlasnici malih trgovačkih obrta pozivaju se da zabrane okupljanje građana ispred trgovina, o čemu će tijekom dana od strane gradskih komunalnih redara dobiti pismene obavijesti i upute Stožera CZ”, navode.

Naposljetku, podsježaju i kako će djelatnici Policijske postaje Ivanec obavljat pojačan nadzor nad provođenjem svih propisanih epidemioloških mjera, kao i poštivanje preporuka Stožera Grada Ivanca.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.