Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U Varaždinskoj županiji 319 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

U Varaždinskoj županiji je tijekom zadnja 24 sata evidentirano 319 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 765 uzoraka.

Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 1972 novih slučajeva, a broj novo zaraženih unutar 7 dana na 100 tisuća stanovnika je visokih 1170.

Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio 52 posto, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 42 posto.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 262 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 120 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 21 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 20 na respiratoru, 73 ih je u Klenovniku i 48 u Novom Marofu.

Preminulo je devet osoba pozitivnih na COVID-19. Ukupno su do sada evidentirane 132 preminule osobe pozitivne na COVID-19, od kojih 28 tijekom prva četiri dana ovog mjeseca.

S kućnog liječenja otpuštene su 263 osobe.

Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih dostigao brojku 9986. Na liječenju kod kuće nalazi se 2217 osoba.




Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je, kako već najavljeno, produžio valjanost odredbi Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama za područje Varaždinske županije, a koje su bile na snazi od 21. studenog do 4. prosinca ove godine. Nova Odluka je na snazi do 21. prosinca, a uključuje i posebne mjere za trgovine i trgovačke centre.

Na području Varaždinske županije na snazi su i posebne epidemiološke mjere donesene također Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a vrijede do 21. prosinca – Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja od 27. studenoga 2020.

Na snazi su mjere iz svih važećih Odluka, a u područjima u kojima dolazi do određenog preklapanja primjenjuju se strože mjere.




 

 

Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.