Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Stožer objavio: U Hrvatskoj 62 novooboljele osobe od koronavirusa!

Autor: Daniela Delale

U protekla 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 553. Među njima su 122 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.  Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5466 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4758 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 2052 osobe.

Do danas je ukupno testirano 126 410 osoba, od toga 1093 u posljednja 24 sata.

Županijski stožeri objavljuju informacije o novozaraženima u Hrvatskoj:

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 20 je novooboljelih osoba.

U Zagrebu je sedmero novozaraženih koronavirusom.

Na području Primorsko-goranske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze. Radi se o osobi koja se vratila s odmora u Dalmaciji.




Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata je jedna novooboljela osoba od Covida-19, a šest je izliječeno te su trenutno aktivna 32 slučaja, priopćeno je u petak iz Županije. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije do danas 11 sati evidentirano je 257 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je umrlo.

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo jedan je bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka. Broj oboljelih od koronavirusa od početka epidemije do sada na području Osječko-baranjske županije iznosi ukupno 612 osoba, od kojih je 533 već izliječeno. U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 27 pacijenata oboljelih od koronavirusa, s tim da se dva nalaze na respiratoru. Mjera samoizolacije jučer je određena za još četiri osobe koje su kontakti oboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 216 osoba. Poštivanje te mjere i jučer je kontrolirala policija, a prilikom 55 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata je jedna novooboljela osoba.




Na području Zadarske županije tri su novooboljele osobe zaražene koronavirusom, priopćili su iz tamošnjeg Stožera.

U protekla 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima po dvije su osobe iz Nuštra i Privlake, a po jedna iz Vinkovaca, Komletinaca i Cerne.

U županiji je od početka epidemije obolilo ukupno 490 osoba, od kojih su 304 osobe izliječene, a pet osoba je umrlo.

Trenutačno je 18 hospitaliziranih, a samoizolaciji je 447 osoba među kojima i 15 djelatnika iz sustava zdravstva. Od ukupnog broja pozitivnih, 16 je djelatnika iz sustava zdravstva, navodi se.

U protekla 24 sata testirana je 91 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području Vukovarsko-srijemske županije 6050 osoba.

U Istri je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o zdravstvenom djelatniku Opće bolnice Pula, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

KORONAVIRUS ZADAO TEŽAK UDARAC! Svi korisnici Doma za starije u Vinkovicima hospitalizirani! Katastrofa!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.