Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

U Hrvatskoj 86 novooboljelih od koronavirusa, na respiratoru šest pacijenata!

Autor: Daniela Delale

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježno 86 novooboljelih od koronavirusa. Nema preminulih osoba.

Broj aktivnih slučajeva tako se popeo na 1190. Među njima je 136 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru šest pacijenata.

Oporavilo se 2729 osoba, u samoizolaciji je 4858 oboljelih. Do danas je ukupno testirano 99414 osoba, od toga 1690 u posljednja 24 sata.

Županije su počele objavljivati stanje novooboljelih na svojim područjima

U Zagrebu su zabilježena 22 nova slučaja koronavirusa.

U Zagrebačkoj županiji u četvrtak su zabilježena dva nova slučaja koronavirusa, pa je tamo do sada evidentirano 212 oboljelih osoba, izvijestio je Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.




U Splitsko-dalmatinskoj županiji devet je novozaraženih osoba koronavirusom, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Virovitičko-podravske županije, u posljednja 24 sata, jedna je novooboljela osoba koronavirusom.

U Zadarskoj županiji četiri su novozaražena koronavirusom i epidemiolozi utvrđuju kretanje, kontakte i moguća mjesta zaraze oboljelih osoba, izvijestio je u četvrtak županijski stožer Civilne zaštite. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 87 uzoraka, u samoizolaciji je 447 stanovnika, a na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je sedmero pacijenata. Među novoboljelima tri su osobe iz Zadra te jedna iz Sukošana. U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.




U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan.

U Brodsko-posavskoj županiji je šest novih slučajeva.

U Šibensko-kninskoj županiji je jedan slučaj.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 8 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 2 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Vinkovaca, 1 iz Tovarnika i 1 iz Posavskih Podgajaca). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 144, od kojih su 52 osobe izliječene. Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 123 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3709.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 485 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 5 zdravstvena radnika (1 liječnik i 4 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 37 radnika (6 liječnika, 24 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 6 nezdravstvenih radnika).

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 240 uzoraka od kojih je šest bilo pozitivno na koronavirus. Tri novooboljele osobe su s područja Osijeka, dvije iz Đakova i jedna iz Našica.

U samoizolaciju su stavljene 46 osobe koje su kontakti novooboljelih, pa se trenutno u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalaze 444 osobe. U KBC-u Osijek hospitalizirana je jedna osoba više nego jučer, odnosno 26 oboljelih od kojih je 4 na respiratoru.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i od 50 provjera, kod ni jedne osobe nije utvrđeno kršenje izrečene mjere samoizolacije.

Evo odgovora na najveću nedoumicu turističke sezone – tko snosi troškove zaraženih turista!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.