Ilustracija Foto: Profimedia

U Češkoj i Njemačkoj rekordni dnevni porast novozaraženih osoba Covidom-19

Autor: S.P./Hina

Češka i Njemačka zabilježile su u posljednja 24 sata rekordne dnevne poraste broja novozaraženih covidom-19 od početka pandemije, objavljeno je u četvrtak, prenose agencije.

U Češkoj, državi od 10,7 milijuna stanovnika, potvrđeno je novih 9554 slučajeva zaraze, što je daleko najveći dnevni porast, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Češka je jedna od zemalja u kojoj se epidemija koronavirusa najbrže širi. Od prvog zabilježenog slučaja u ožujku, u toj je zemlji potvrđeno 139,290 zaraza, a samo u listopadu potvrđena je gotovo polovica tog broja.

Njemačka je prijavila rekordan dnevni porast od 6638 novozaraženih, s čime je od početka pandemije zaraženo ukupno 341.223 slučaja, podaci su to Instituta Robert Koch (RKI) objavljeni u četvrtak.

Prijašnji njemački dnevni rekord bio je 6294 slučaja zabilježen 28. ožujka, prema podacima RKI-a. Prema podacima u četvrtak broj umrlih porastao je za 33 na ukupno 9710.

Po europskim standardima, Njemačka je dosad imala relativno niske stope zaraženih i umrlih, ali proteklih tjedana broj zaraženih je skočio.

Stoga je kancelarka Angela Merkel upozorila da bi, nastavi li se trenutni trend, moglo biti 19.200 zaraženih dnevno, objavila je Hina.




Autor:S.P./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.